van der Horst

Lausitzring: zeges voor Audi en Mercedes

Ricardo Feller en Christopher Mies
Ricardo Feller en Christopher Mies
De ADAC GT Masters trok zijn seizoen terug op gang op de Lausitzring en het publiek werd wederom vermaakt met mooie races. Op zaterdag konden Ricardo Feller en Christopher Mies winnen in de Montaplast by Land Motorsport Audi na een beklijvend duel, terwijl Jules Gounon en Igor Walilko met de Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing Mercedes domineerden op zondag.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Zaterdag stond er geen maat op Feller. De Zwitser nam de pole en leidde ook de race grotendeels, waarna hij het stuur aan Mies doorgaf met een mooie voorsprong. Deze voorsprong werd helemaal tenietgedaan door een rode vlag nadat er olie op de baan lag met dank aan de Mercedes van Gounon. Hierdoor kwam heel het veld terug bij elkaar en door nog een late safety car, moest Mies nog intens verdedigen tegen de Mercedes-AMG Team Toksport WRT van Maro Engel en Luca Stolz. De Audi-fabriekspiloot hield stand en pakte een tweede overwinning van het seizoen. Engel en Stolz eindigden als tweede, terwijl Mirko Bortolotti en Albert Costa in de GRT Grasser Racing Team Lamborghini als derde geklasseerd werden.

Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing - Mercedes-AMG GT3
Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing - Mercedes-AMG GT3
Op zondag waren Gounon en Walilko helemaal terug. De Fransman zette de Mercedes op pole en kon de leiding tot aan de pitstops zonder problemen behouden alvorens het stuur door te geven aan de jarige Poolse piloot. Hoewel deze nog zwaar moest verdedigen na een late safety car kon hij zonder problemen een mooi verjaardagscadeau aan zichzelf schenken met een eerste overwinning in het kampioenschap. Stolz en Engel eindigden wederom als tweede, terwijl Raffael Marciello en Maximilian Buhk in de Mann-Filter Team Landgraf – HTP/WWR Mercedes als derde over de meet reden. Onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor kenden minder geluk met een opgave in de eerste race en een 24ste plaats op zondag.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 13 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons