van der Horst

Le Castellet 120: Cool Racing scoort 1-2

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
De Michelin Le Mans Cup mocht voor een tweede keer opdraven in Le Castellet en waar het in juli nog vrij zonnig was, kregen ze nu een stortregen te verwerken. Cool Racing kon met hun Ligiers tijdens de pitstops beslag leggen op de eerste twee plaatsen en die moesten het in de gietende regen onder elkaar uitvechten wie de winnaar zouden worden. Uiteindelijk waren het Maurice Smith en Matt Bell die met de zege gingen lopen.
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Le Castellet 120
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Le Castellet 120
Nochtans waren het teamgenoten Nicolas Maulini en Edouard Cauhaupe die de betere start namen, maar in de regen niet konden standhouden tegen hun teamgenoten. Aan de meet moesten zij uiteindelijk 12 seconden toegeven. Voor de derde plaats moeten we nog zelfs langer wachten, gezien de Graff Racing Ligier van Rory Penttinen en Matthias Kaiser maar liefst 56 seconden later dan de winnaar over de finishlijn bolde. De Belgen daarentegen kenden toch een minder weekend met op kop Eric de Doncker. De Doncker en Dino Lunardi leken op weg naar een podium plek, maar hun Motorsport98 Ligier viel stil in de laatste rechte lijn. De Fransman probeerde zijn wagen richting de meet te duwen, maar strandde in het zicht van de streep.

Porsche Centre Oberer Zürichsee by TFT - Porsche 911 GT3 R
Porsche Centre Oberer Zürichsee by TFT - Porsche 911 GT3 R
Jean Glorieux startte de race goed met de DKR Engineering Duqueine, maar eens de regen viel ging het toch snel bergaf. Gelukkige kon teamgenoot Laurents Hörr de meubelen redden met een zesde plaats in de eindstand. Ook voor Gilles Magnus werd het een bewogen race met de Mühlner Motorsport Ligier. Moritz Krantz nam een goede start, maar een spin en een drive-through penalty zorgden dat zij terugvielen naar een tiende plaats. Eens de Schotenaar aan de beurt was werd de regen zelfs erger en geraakte hij uiteindelijk niet verder dan een negende plek. Bij de GT3's ging de overwinning naar de enige Porsche in het veld, die van Niki Leutwiler en Julien Andlauer. David Perel en Michal Broniszewski eindigden in hun Kessel Racing Ferrari tweede, terwijl Giacomo Piccini en Rino Mastronardi met hun Iron Lynx Ferrari als derde over de meet gingen.

Foto's: Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 29 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet 240.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons