van der Horst

Le Castellet: Brendon Hartley (Murphy Prototypes) snelste in vrije training

ELMS - Paul Ricard
ELMS - Paul Ricard
De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley prijkte na twee vrije trainingen op het circuit van Paul Ricard bovenaan de tijdstabellen. De Murphy Prototypes Oreca 03 - Nissan was met een 1m49s088 de TDS Racing Oreca 03-Nissan #1 (Beche/Thiriet) meer dan een halve seconde te snel af. In de voormiddag noteerde de #1 ook al de tweede chrono maar toen nog een verwaarloosbare +0.002s achter de Signatech Alpine #36 van titelrivalen Ragues / Panciatici, die op hun beurt in de namiddag echter een veel bedenkelijker gat van 0.448s moesten laten vallen op de #1 die met hetzelfde aantal punten gezamenlijk het kampioenschap aanvoert. Naar goede gewoonte kon ook de Jota Sport Zytek zich weer in de debatten mengen, met een uiteindelijke achterstand van +0.577s op het einde van de dag. Opmerkelijk was ook de vijfde chrono van de Boutsen Ginion Oreca 03-Nissan in handen van Alex Kapadia (+1.245s), Renaud Kuppens noteerde bij zijn eerste optreden in dezelfde wagen een 1m52s841.
SMP Racing - Ferrari 458 Italia #69
SMP Racing - Ferrari 458 Italia #69
In GTE waren het JMW en RAM Racing die elkaar afwisselden bovenaan de tabel, de Ferrari’s profiteren maximaal van de lange Mistral rechte lijn waar de 458 Italia  overigens met voorsprong de hoogste topsnelheid haalt van het veld (6 km/u sneller dan eerste LMP2). Prospeed Competition realiseerde een degelijke vierde tijd in VT1, maar moest de tweede sessie uitzitten met transmissieproblemen. In GTC ging de snelste dagtijd naar de Scuderia Villorba Corse Ferrari en dat opmerkelijk in de eerste sessie. Ook de Kox Racing Lamborghini lijkt goed uit de verf te komen op de Zuid-Franse omloop met een tweede en derde tijd.

Foto's: ELMS/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 27 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons