van der Horst

Le Castellet: Magnussen stap dichter bij titel na nieuwe zege – Vandoorne derde

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsport
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsport
Kevin Magnussen heeft in de eerste race van de Formule Renault 3.5 op het circuit van Paul Ricard zijn derde zege van het seizoen geboekt. De Deen reed van start tot finish onbedreigd aan de leiding en pakt dus weer de volle puntenbuit. Stoffel Vandoorne kende een iets mindere start van op de eerste rij en moest in de eerste bocht zowel Antonio Felix Da Costa als Andre Negrao voorlaten. Vooral deze laatste kende een knalstart en kon van P7 op de grid oprukken naar een virtuele podiumplek. Vandoorne stelde echter snel orde op zaken en passeerde enkele bochten later de Braziliaan weer om vervolgens in het zog van Antonio Felix Da Costa de rest van de wedstrijd af te werken in derde stelling. Nico Muller die zich als derde had gekwalificeerd, liet zijn motor afslaan bij het aanvangen van de opwarmingsronde en kwam vervolgens niet meer in het stuk voor.
Vandoorne werd dus derde achter Magnussen en Da Costa op +5.796 seconden achtersand, en moet Magnussen wederom verder laten uitlopen in het kampioenschap. De Deen telt nu 224 punten ten opzichte van de 178 op de rekening van Vandoorne (+46p). Met nog drie wedstrijden op het programma moet er al iets serieus mislopen voor Magnussen wil de titel hem nog ontglippen. Vandoorne heeft op zijn beurt 40 punten voorsprong op Red Bull protégé Da Costa. De race kende eerder een rechtlijnig verloop en inhaalmanoeuvres waren schaars, Carlos Sainz Jr. zorgde voor enige animo in het begin van de race en ook Will Stevens kon als een van de weinigen plaatsen goed maken.

Uitslag Race 1
Uitslag Race 1











Foto: WSR



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule Renault 3.5 op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons