van der Horst

Le Castellet: Voorbeschouwing van de organisatoren

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Van 12 tot 14 oktober werkt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn laatste meeting van een boeiend seizoen 2018 af. Terwijl in onze streken de herfst voor duidelijk frissere temperaturen zorgt, trekt de snelste monomerkencup van de Lage Landen richting het zuiden. Het is het prestigieuze Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk dat als decor zal dienen voor een fantastische finale van het Benelux-kampioenschap, met meer dan 20 inschrijvingen. Omdat ook de wagens van Porsche Carrera Cup France van de partij zijn, staan er zelfs een veertigtal Porsche 911 GT3 Cup aan de start, wat boeiende wedstrijden belooft.
  • Dreamdrive
In die context worden ook de twee titels in het kader van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verdeeld. Met twee wedstrijden en de bonuspunten voor de pole positie en de snelste raceronde kunnen er in Le Castellet nog 44 punten gescoord worden. De jonge Turk Ayhancan Güven (Attempto Racing) heeft in de algemene tussenstand 35 eenheden voorsprong, wat hem in staat zou moeten stellen om de wedstrijden te controleren. Maar hij heeft wel nog een minimum aan punten nodig!

Regerend kampioen Xavier Maassen (DVB Racing) heeft niets te verliezen. Hoewel hij in de titelstrijd op enige afstand is gereden, kan de Nederlander tegenover zijn jonge landgenoot Max Van Splunteren (GP Elite) zijn ervaring laten gelden. Deze laatste komt niet meer in aanmerking voor de titel, maar heeft bij de eindafrekening mathematisch nog een kans op de zilveren medaille. Achter het leidende trio wil de Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) zijn soms tegenvallende seizoen op een positieve noot besluiten, terwijl zijn landgenoot Jurgen Van Hover (Speedlover) het jaar best met een podiumplaats wil afronden. Na zijn eerste podium in Zolder te hebben veroverd is de jonge Turk Berkay Besler (Toksport WRT) vast van plan dat nog eens te herhalen, net zoals Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre), die in Spa-Francorchamps van de champagne mocht proeven.

In het peloton ook aandacht voor Alex Aka, bij Attempto Racing de teammaat van Ayhancan Güven. De jonge Duitser is een kandidaat voor het Porsche Junior Recruitment Program en maakt op Circuit Paul Ricard zijn debuut aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup Gen II.

Klasse B: met vijf voor een titel! 

Ook in klasse B maakt een rijder voor de eerste keer dit seizoen zijn opwachting. Maar in tegenstelling tot Alex Aka is Wim Meulders (Speedlover) geen onbekende in het peloton van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Tijdens de eerste seizoenen van de competitie was de Belg zelfs één van de vaste waarden. Kan hij zich bij zijn terugkeer onmiddellijk mengen in de strijd tussen de titelkandidaten? Niet zeker. De kamp tussen de vijf titelpretendenten belooft heel intens te worden. Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta) wist tijdens de vorige meeting in Zolder op de eerste plaats in de tussenstand post te vatten, maar de snelle Nederlandse telt slechts vier en acht punten voorsprong op haar landgenoten Menno Van De Grijspaarde en Ziad Geris (allebei GP Elite). Om maar te zeggen dat elk punt telt! 

Roger Grouwels (RaceArt) en Pierre Piron (Kronos Porsche Centre) volgen respectievelijk op 22 en 27 lengtes, en kunnen in het geval van een offday voor het leidende trio nog van de titel dromen. De kans is klein, maar wie niet waagt…

Op vrijdag staan er twee vrije trainingen van 40 minuten elk op het programma, kwestie van zich vertrouwd te maken met de omloop. Nadien volgen twee aparte wedstrijddagen, met elk een kwalificatie ’s ochtends en een race ’s namiddags (om 15u30 op zaterdag en 15u35 op zondag). Na afloop kennen we de namen van de kampioenen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018.

Persbericht Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 9 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons