van der Horst

Le Castellet 240: United Autosports blijft maar winnen

Phil Hanson en Filipe Albuquerque
Phil Hanson en Filipe Albuquerque
Voor een derde maal op rij schrijft United Autosports een overwinning achter zijn naam in de European Le Mans Series. Filipe Albuquerque en Phil Hanson konden de G-Drive Racing Aurus net achter zich houden nadat ook in de finale van de Le Castellet 240 beide wagens aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk moesten Jean-Éric Vergne, Roman Rusinov en Mikkel Jensen zich op vier minuten van het einde tevreden stellen met een tweede plaats.
Het verdict viel eigenlijk tijdens de laatste pitstop. Terwijl ze bij United Autosports opteerden om de voorste banden te wisselen, besloot G-Drive Racing om alleen te tanken. Hoewel Vergne daarbij een voordeel had op de baan, vloog deze voorsprong aan flarden. Albuquerque haalde op vier minuten van het einde de Fransman in en uiteindelijk bleef de Portugees aan de meet twee seconden voor op de oranje Aurus. Derde eindigde de Graff Oreca van James Allen, Thomas Laurent en Alexandre Cougnaud op 12 seconden van de paars-rood-witte Oreca.

Hoewel United Autosports ook in LMP3 een heerschappij heeft opgezet, konden ze in deze avondrace er niet van profiteren. Ook daar viel het verdict in het laatste kwartier, waarbij de Realteam Racing Ligier van David Droux en Esteban Garcia de overwinning kon pakken op de United Autosports Ligier van Duncan Tappy en Andrew Bentley. Nigel Moore en Martin Hippe claimden de derde plek. Bij de GTE's won de Spirit of Race Ferrari van Duncan Cameron, Matt Griffin en Aaron Scott met een ruime voorsprong op de Proton Competition Porsche van Alessio Picariello, Christian Ried en Michele Beretta. De Porsche was de enige die het tempo kon volgen, gezien de Iron Lynx Ferrari van Michelle Gatting, Rahel Frey en Manuela Gostner als derde eindigde op een ronde van het duo.

Foto: European Le Mans Series Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 30 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet 240.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons