van der Horst

Le Castellet: Comtoyou Racing domineert, podium voor Kobe Pauwels

John Filippi aan de leiding in een Comtoyou Racing 1-2-3-4
John Filippi aan de leiding in een Comtoyou Racing 1-2-3-4
Opperbeste stemming bij Comtoyou Racing zaterdag in Le Castellet na afloop van de eerste TCR Europe-wedstrijd. Het Belgische team bekleedde immers de eerste vier plaatsen met John Filippi als winnaar voor nieuwkomer Nicola Baldan. Kobe Pauwels wist dan weer tien ronden lang teamgenoot Tom Coronel af te houden, wat de Vlaming een plek op de laagste podiumtrede opleverde.
John Filippi - Comtoyou Racing
John Filippi - Comtoyou Racing
Eens de start gegeven kon polesitter Filippi de leiding behouden, terwijl Baldan zich van plek vier naar twee hees. Coronel, die vanaf plaats twee van start ging, kon niet verhinderen dat zowel de Italiaan als Pauwels hem voorbij gingen. Daarna reed het kwartet weg van de concurrentie om nooit meer bedreigd te worden. Onderling werden er dan wel weer duo's gevormd. Baldan kon Filippi volgen, maar echt een kans om de leiding te grijpen kreeg hij niet. Dat terwijl Pauwels constant onder druk stond van Coronel. Onze landgenoot moest tot in de laatste bocht gefocust blijven, maar hield stand tegenover de veteraan. De top vijf werd vervolledigd door Aurelien Comte, die in zijn SP Compéticion CUPRA een eenzame race reed.

Met deze uitslag behoudt Coronel weliswaar de leiding in de tussenstand, maar onze Noorderbuur ziet zowel Filippi als Pauwels dichterbij schuiven. Morgen in de tiende ronde van het kampioenschap krijgen de heren een nieuwe kans. Dan krijgen de troepen van Jean-Michel Baert ongetwijfeld wat meer weerwerk. De pole is namelijk voor Levente Losonczy in zijn Agressive Team Italia Hyundai. Het Comtoyou-kwartet start vanop  plaatsen zeven tot en met tien, met Pauwels vanaf een achtste plek.

Le Castellet – Race 1
1. John Filippi (Comtoyou, Audi RS 3 LMS), 10 laps
2. Nicola Baldan (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 1.141
3. Kobe Pauwels (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 2.755

Kampioenschap:
1. T. Coronel, 327; 2. J. Filippi, 299; 3. K. Pauwels 278

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 22 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons