van der Horst

Le Castellet: Cool Racing snelste tijdens eerste trainingsdag

Startveld 2022 European Le Mans Series
Startveld 2022 European Le Mans Series
Tijdens de officiële testen van de European Le Mans Series in Le Castellet, met het oog op de openingsmanche dit weekend, was het Cool Racing dat de snelste tijd van de dag realiseerde, met dank aan Yifei Ye. De Chinese piloot reed een ronde in 1:43.856 in de namiddagsessie en zou niet meer verbeterd worden. Tom Van Rompuy maakte er dan weer zijn officieel debuut bij DKR Engineering.
Terwijl de uittredende kampioen in de LMP2 de snelste tijd op de tabellen reed, kwam Fabio Scherer nog het dichtste bij de tijd van Yifei Ye. De Inter Europol Competition-piloot reed tijdens de nachtsessie, die overigens niet verplicht was en waar maar zes LMP2's gebruik van maakten, een 1:44.161. Derde in de rij was Paul-Loup Chatin voor IDEC Sport. De Fransman zette zijn snelste ronde al neer in de ochtend, maar eindigde wel op meer dan vijf tienden van de tijd van de Chinees. Voor de debuterende Ugo de Wilde in deze klasse was het nog zoeken en de Mühlner Motorsport Oreca bleef met een 1:46.837 op bijna drie seconden van de Zwitserse Oreca.

DKR Engineering - Duqueine M30
DKR Engineering - Duqueine M30
Ook bij de LMP3's was het Cool Racing dat de snelste tijd op de tabellen zette. Malthe Jakobsen zorgde daarvoor, door in de ochtend al een ronde in 1:50.186 te rijden. Een tijd die niet meer zou verbeterd worden. Hetzelfde geldt voor de tweede tijd, want Alex Kapadia (RLR Msport) was ook al vroeg al de tweede beste, weliswaar op zes tienden van de jonge Deen. Jean-Ludovic Foubert, eveneens uitkomend voor Cool Racing rondde de top drie af. Bij DKR Engineering was het uitkijken naar wat Tom Van Rompuy en zijn teamgenoten deden, die in Paul Ricard eveneens het gezelschap kregen van uittredend LMP3-kampioen Laurents Hörr. Sebastian Alvarez reed naar een vierde tijd algemeen en dat in de nachtsessie, terwijl de Antwerpenaar op net geen 2,5 seconden hing van de snelste tijd. Tom Cloet, onze andere landgenoot in de klasse, kwam niet in actie.

In GTE was het Davide Rigon die al vanaf de ochtend de lat hoog legde met de Iron Lynx Ferrari met een tijd van 1:54.201. Alleen Gianmaria Bruni zou die tijd nog het dichste benaderen met de Proton Competition Porsche, maar kwam 26 duizendsten van een seconde te kort om de tijd van zijn landgenoot te ondermijnen. De derde snelste tijd ging naar Oscar Tunjo in de Rinaldi Racing Ferrari. Alessio Picariello zette een negende snelste tijd neer in de Absolute Racing Porsche, terwijl Sarah Bovy in de Iron Dames Ferrari met haar achttiende tijd maar anderhalve seconde moest toegeven. Overigens kwam geen enkele GT in actie tijdens de nachtsessie. Dinsdag gaat de tweede en laatste dag in, waar er nog twee sessies gepland staan.

Foto: European Le Mans Series & Dirk Van RompuyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op maandag 11 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons