van der Horst

Le Castellet: COOL Racing vanaf pole - Haegeli by T2 Racing in de middenmoot

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Na een drukke vrijdag was het zaterdag tijd voor de kwalificaties voor de Michelin Le Mans Cup in Le Castellet. Daar zag men Adrien Chila de COOL Racing Ligier naar de top brengen bij de LMP3's. Dat terwijl bij de GT3's Hiroshi Hamaguchi pas in de absolute slotfase de Iron Lynx Lamborghini naar de pole hees. Brent Verheyen, de enige Belg in het veld, ziet straks Pieder Decurtins in de Haegeli by T2 Racing Duqueine vanaf een vijftiende plaats starten.
Met 30 LMP3's op de baan, kan je u voorstellen dat men geregeld elkaar voor de voeten liep voor een snelle ronde. Toch lukte het voor Chila om de COOL Racing Ligier naar voren te hijsen en samen met Cédric Oltramere de pole te pakken, al was dit zelfs onverwacht, gezien de eerste twee sectoren niet wonderbaarlijk waren. Maar het was in de laatste sector waar hij de belangrijke tienden vond en dat bleek genoeg, gezien MV2S Racing met Matthias Lüthen en Emilien Carde er niet voorbij geraakte en met de tweede plek tevreden moest zijn. Dat terwijl Decurtins het niet onaardig deed met een vijftiende startplek in zijn gele Duqueine. Al zal het wel vechten worden om de wagen in een goede positie te kunnen doorgeven aan Verheyen.

Bij de GT3's leek alles er op dat Arnold Robin voor een derde keer dit seizoen de pole zou bemachtigen in zijn Racing Spirit of Leman Aston Martin. De Fransman hield de Lamborghini's van Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) en Hamaguchi (Iron Lynx) achter zich. Ware het niet dat de Japanner in het slot toch nog de pole naar zich toe trok, terwijl Robin niet meer kon verbeteren. Hiermee is de startgrid voor de 42 wagens bekend en zullen zij straks om 17:10 uur losgelaten worden voor hun vierde race van het seizoen.

Foto: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 15 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons