van der Horst

Le Castellet: Dubbelslag Comtoyou Racing: Polesitter Tom Coronel wint Race 1 voor Franco Girolami

Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing
Feest bij Comtoyou Racing zaterdag in Le Castellet, decor voor de tweede TCR Europe-afspraak van het nieuwe seizoen. Tom Coronel zette zijn DHL Audi RS 3 LMS TCR 's ochtends op de pole en maakte 's namiddags in Race 1 de klus foutloos af, met een snelste ronde er bovenop. De vijftiger ging op de finishlijn Comtoyou-teamgenoot Franco Girolami en Felice Jelmini (Target Competition Hyundai Elantra N) vooraf. Een gesmaakte zege voor onze Noorderbuur die in de puntenstand naar de tweede plaats klimt achter Girolami.
Franco Girolami - Tom Coronel - Felice Jelmini
Franco Girolami - Tom Coronel - Felice Jelmini
Tom Coronel werkt ook dit jaar een druk programma af met onder meer de FIA WTCR- en TCR Europe-series. Na een achtste en sterke derde plaats tijdens de TCR Europe-seizoensopener in het Portugese Portimao, snelde de geëmotioneerde vijftiger vanochtend in Zuid-Frankrijk naar de pole, diens eerste sinds de seizoensopener op de Slovakia Ring in 2021. De DHL-piloot ging op de startgrid voor race 1 het Target Competition-duo Felice Jelmini en Josh Files vooraf.

Bij de start behield Coronel autoritair de leiding voor Jelmini en puntenleider Girolami die een betere start kende dan Josh Files en John Filippi. Girolami wist al snel Jelmini onder druk te zetten, wat Coronel toeliet de kloof naar zijn achtervolgers uit te diepen. Ook nadat de Argentijn na een gesmaakt duel aan Jelmini voorbij was gegaan, behield onze Noorderbuur probleemloos de leiding van de operaties. 

In de slotronden kwam Girolami nog wel opzetten maar Coronels eerste zege van het seizoen kwam nooit in vraag. In de puntenstand klimt de Nederlander over Young en Files naar de tweede plaats achter teamgenoot Girolami. Van de naaste concurrenten scoorde John Filippi (CUPRA Leon Competición) met een vierde stek nog het best. De Sébastien Loeb Racing –piloot ging Klim Gavrilov (Volcano Motorsport CUPRA Leon Competicion) en Viktor Davidovski vooraf, de derde Comtoyou-rijder start morgen in race 2 vanop de pole na in kwalificatie de 10de tijd te hebben gelukt. Josh Files finishte pas als achtste, Young moest voortijdig naar de kant.

Le Castellet Top-6:
1.Tom Coronel
2.Franco Girolami
3.Felice Jelmini
4.John Filippi
5.Klim Gavrilov
6.Viktor Davidovski

Kampioenschap na 3 ronden:
1.F.Girolami 106p
2.T.Coronel 96p
3.J.Files 77p
4.K.Gavrilov 74p
5.J.Filippi 69p.

Foto: Tom Coronel & Comtoyou Racing Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zaterdag 21 mei 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons