van der Horst

Le Castellet: Kris Cools debuteert in Michelin Le Mans Cup

Kris Cools
Kris Cools
Na een rustpauze van twee maanden schiet de Michelin Le Mans Cup terug in gang. Zoals steeds rijden de LMP3's en GT3's in het voorprogramma van de European Le Mans Series en de klasse mag met 33 wagens weer op een degelijk startveld rekenen. Toch zijn er toch een paar nieuwkomers en een aantal rijderswijzigingen doorgevoerd. Eén hiervan is Kris Cools, die dit weekend debuteert in de DKR Engineering Duqueine.
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In Barcelona kende DKR Engineering een valse start, nadat Jon Brownson en Dario Canglialosi al snel de handdoek in de ring moesten gooien. Geen Amerikanen dit weekend in de Duqueine, maar een Fransman en een Belg: François Kirmann en Kris Cools. Twee jaar geleden was Kirmann al eens gepasseerd bij het Luxemburgse team, waarbij hij toen de titel won samen met Laurents Hörr. Voor Kris Cools is het zijn debuut in de LMP3-machinerie. Mühlner Motorsport zet net als in Barcelona twee Duqueine's in, al is er één ervan met een gewijzigde rijdersopstelling. Als laatste landgenoot komt Eric De Doncker wederom aan de start in de Motorsport98 Ligier met Dino Lunardi.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Bij de GT3's is er met zeven wagens ook een lichte verhoging van het aantal deelnemers aan de start tegenover in Spanje, al zijn deze wel verdeeld over twee merken. Bij Porsche komt Niki Leutwiler aan de start, maar ditmaal met Wolf Henzler, dat omdat Julian Andlauer op de Nürburgring aanwezig is. Ook bij de beste Iron Lynx Ferrari - die van Rino Mastronardi - wordt Paolo Ruberti vervangen door Logan Sargeant, die vorige maand nog bij Racing Team Turkey moest inspringen en daar opviel door de pole te nemen in de LMP2-klasse. Ditmaal hoopt Sarah Bovy wel te kunnen starten, nadat zij in Barcelona nog moest afzien van de race na een technisch mankement. Zij zal het stuur delen met de zeventien-jarige Doriane Pin. Wel nieuw zijn twee Herberth Motorsport Porsche's. Deze worden bestuurd door de gebroeders Renauer met Ralf Bohn en Daniel Allemann. Niet aanwezig is de 10Q Racing Mercedes van Kenneth Heyer en Wim Spinoy, eveneens omwille van de 24H Nürburgring. 

De race gaat van start om 16:30 uur en wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de organisatie.

Foto's: Niels Vaeck - Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 3 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons