van der Horst

Le Castellet: Ook Viktor Davidovski lukt zege voor Comtoyou Racing

Comtoyou Racing: rijke oogst
Comtoyou Racing: rijke oogst
Het kon niet op voor het Belgische Comtoyou Racing dit weekend in Le Castellet. Na Tom Coronel gisteren klom vandaag ook teamgenoot Viktor Davidovski er op de hoogste podiumtrede. De Audi-piloot vertrok in race 2 vanop de pole en zag zijn leiderspositie nooit rechtstreeks bedreigd. Hiermee wordt de Macedoniër de eerste Diamond Trophy-rijder (40-plusser) in de TCR Europe-geschiedenis die een overall-zege wist te boeken. Klim Gavrilov eindigde als tweede in diens Volcano Motorsport CUPRA Leon Competición, Pepe Oriola (Brutal Fish Racing Honda Civic Type R) vervolledigde het podium. Naast Davidovski drukte ook Tom Coronel andermaal zijn stempel op de wedstrijd, onze Noorderbuur klom vanuit negende positie op naar P3, maar finishte na een dramatische laatste ronde als vijfde.
Viktor Davidovski
Viktor Davidovski
Het team van Jean-Michel Baert domineert tot dusver het kampioenschap met drie overwinningen uit vier wedstrijden voor rijders Girolami, Coronel en Davidovski. De équipe uit Waterloo gaat in het teamkampioenschap dan ook riant aan de leiding met een voorsprong van 58 punten op de naaste concurrentie.

Polesitter Davidovski behield bij de start de leiding. Terwijl Klim Gavrilov Pepe Oriola passeerde voor P2 maakte  Franco Girolami Isidro Callejas de vierde plaats afhandig. Coronel van zijn kant maakte bij de start een plaats goed en haalde via een opgemerkte inhaalrace achtereenvolgens Filippi, Files (met pech naar de pits) en Callejas terug. 

Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Met nog drie ronden voor de boeg mengde de ontketende Nederlander zich in de strijd om de laatste podiumplaats tussen Oriola en teamgenoot Girolami . Na ook puntenleider Girolami te zijn gepasseerd ging de DHL-piloot in de slotronde vol in de clinch met Oriola. "De Spanjaard raakte me daarbij op het achterwiel, waardoor ik de chicane moest afsnijden. We kwamen er naast elkaar eruit, maar het team gaf me de instructie om hem opnieuw voor te laten, om zo een mogelijke straf wegens het afsnijden te ontlopen. Hierbij kwam ook Girolami er weer voorbij, maar met de vijfde plaats heb ik toch weer goede punten gescoord. De auto was megagoed en net als gisteren was ik de snelste in het veld” aldus Coronel die volgende week in topvorm naar de Nordschleife afreist voor de tweede WTCR-afspraak aldaar.

 "Zeker na dit succesweekend ga ik er met een extra goed gevoel naartoe. Vorig jaar was ik er de snelste Audi-rijder en de wintertests verliepen ook erg goed. Sommige bochten die ik in de 20 jaar dat ik daar racete nooit voluit kon nemen, nam ik toen wel volgas. Ik moet wel scherp zien te blijven, want teveel zelfvertrouwen dat is een ‘Tommy-valkuil’. Weet ik de goede balans te houden, dan gaan we op de Nürburgring ook weer vlammen!”

In Le Castellet ging de zege verdiend naar Viktor Davidovski, de eerste in TCR Europe voor de man uit Macedonië die tien ronden lang foutloos aan de druk van Klim Gavrilov weerstond. Laatstgenoemde staat derde in het rijderskampioenschap achter Girolami die dertien punten voorsprong telt op Coronel. Volgende TCR Europe-afspraak op 17-19 juni in Spa-Francorchorchamps.

Foto's: Comtoyou Racing, Tom Coronel & TCR EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 22 mei 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons