van der Horst

Le Castellet: Optimum Motorsport en Oregon Team verdelen de zeges

Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3
Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3
Dit weekend hield de International GT Open halt in Le Castellet, wat ook betekende dat zij in het midden van hun seizoen zitten. Op zaterdag zag men de Optimum Motorsport McLaren van Charlie Fagg en Sam de Haan winnen nadat het Brits duo de leiding in handen kreeg na de pitstops, terwijl op zondag de overwinning naar de Oregon Team Lamborghini van Pierre-Louis Chovet en Maximilian Paul ging.
Het was overigens diezelfde Lamborghini die op zaterdag de pole had en het vooraan ook volhield tot aan de pitstops, met in zijn zog onder meer de McLaren van Fagg. Gezien er weinig tussen beide wagens zat bij de pitstops, kon de Haan profiteren om de leiding over te nemen met een mooie voorsprong. Die ging nog naar beneden door Chovet, maar tijdens een inhaalmanoeuvre spinde de Fransman waardoor hij de kans op een podiumplaats kon vergeten. Hierdoor promoveerde Diego Menchaca en Marcos Siebert in de Motopark Mercedes naar plek twee, terwijl de Lionspeed Porsche van Patrick Kolb en Alfred Renauer op het laagste podiumtrapje stond.

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Maar Chovet en Paul kregen een herkansing op zondag, want net zoals de dag ervoor namen zij de leiding. Alleen kon de Fransman niet verhinderen dat de Eastalent Racing Audi van Christopher Haase de koppositie overnam. Eens Haase het stuur doorgaf aan teamgenoot Simon Reicher, moest hij afrekenen met Paul. En uiteindelijk was het de Duitser die de betere was van de Oostenrijker, waardoor Paul toch nog zijn overwinning behaalde samen met Chovet voor Oregon Team. Haase en Reicher moesten tevreden zijn met plaats twee, terwijl het podium vervolledigd werd door Menchaca en Siebert. Ook Laurent de Meeus was weer van de partij met teamgenoot Jamie Stanley in de AF Corse Ferrari. Het Belgisch-Brits duo eindigde op zaterdag als achtste in de Pro-Am klasse, terwijl zij op zondag tien minuten voor tijd moesten opgeven.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 23 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons