van der Horst

Le Castellet: Prema Racing besluit Prologue als snelste

Prema Racing - Oreca 07 Gibson
Prema Racing - Oreca 07 Gibson
Na de tweede dag van de European Le Mans Series Prologue in Le Castellet was het Prema Racing dat de testdagen als snelste afsloot. Gisteren was het nog Yifei Ye die de beste tijd reed, een dag later werd deze tijd verbeterd door voormalig Team WRT-ploegmaat Louis Delétraz, die met een 1:43.662 nog twee tienden afknabbelde in de ochtendsessie.
Na de Zwitser was het Ferdinand Habsburg die de tweede tijd op de tabellen zette. De Oostenrijker was net een honderdste van een seconde trager dan zijn ploeggenoot Delétraz tijdens de ochtendtraining. Hetzelfde gold voor Patrick Pilet, die voor IDEC Sport de derde tijd afklokte en met een 1:43.773 iets meer dan een tiende moest toegeven. Ye daarentegen verbeterde zijn tijd niet en eindigde de tweedaagse als vierde. Ugo de Wilde kwam vandaag ook in actie en maakte wel een felle verbetering tegenover gisteren. De Brusselaar klokte af als 28ste, wel met net iets over anderhalve seconde achterstand.

Tom van Rompuy - DKR Engineering
Tom van Rompuy - DKR Engineering
Terwijl Cool Racing de toptijd kwijtspeelde in LMP2, verstevigde Malthe Jakobsen deze wel voor het team in LMP3. De Deen kon van zijn eerdere chrono nog 80 hondersten afknabbelen en eindigde de testdagen met een 1:50.106. Toch kwamen de tegenstanders wel dichterbij dan op maandag. Zo eindigde Alex Kapadia (RLR MSport) maar op twintig duizendsten van een seconde, terwijl de teamgenoot van Kapadia, Valentino Catalano, de derde tijd liet optekenen met een 1:50.233. Bij DKR Engineering verbeterde Tom van Rompuy zijn tijd van de nachtsessie niet, net als teamgenoot Sebastian Alvarez. Wederom kwam Tom Cloet alsook zijn Ligier van Eurointernational, niet in actie. 

Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Bij de GT's werd er wel gevochten om wie de snelste tijd van de testdagen zou pakken. Deze eer ging uiteindelijk niet naar Davide Rigon, maar naar Mikkel Jensen. De Deen die uitkomt voor de Kessel Racing Ferrari reed een 1:54.058 in de ochtend. Nochtans verbeterde Rigon ook zijn tijd met de Iron Lynx Ferrari, maar kwam een duizendsten van een seconde te kort. Gianmaria Bruni daarentegen verbeterde zijn tijd niet met de Proton Competition Porsche, maar bleef wel als derde geklasseerd. Alessio Picariello knabbelde met de Absolute Racing Porsche nog een beetje van zijn tijd af en schoof daarmee een plaatsje op in de eindrangschikking, terwijl Sarah Bovy haar tijd van gisteren niet verbeterde.

Nu krijgen alle piloten nog twee dagen rust vooraleer de eerste vrije training op het programma staat deze vrijdag voor de 4 Hours of Le Castellet.

Foto's: European Le Mans Series & Dirk van Rompuy



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 12 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons