van der Horst

Le Castellet: Team Virage oppermachtig - vijftiende plek voor Brent Verheyen

Start 2023 Michelin Le Mans Cup Le Castellet
Start 2023 Michelin Le Mans Cup Le Castellet
De vierde ronde van de Michelin Le Mans Cup in Le Castellet werd gewonnen door de Team Virage Ligier. Julien Gerbi zorgde ervoor dat de wagen dicht in de buurt was van de koppositie, om het dan dominant te laten afmaken door Gillian Henrion. Dat terwijl er in de laatste tien minuten genoeg drama was bij de GT3's om de zege te zien gaan naar de Leipert Motorsport Lamborghini van Gabriel Rindone en Patrick Kujala. Ook Brent Verheyen haalde de eindmeet in de Haegeli by T2 Racing Duqueine en eindigde deze wedstrijd als vijftiende.
Na een paar klein akkefietjes in het openingsgedeelte van de race was het COOL Racing die de wedstrijd stevig in handen had. Even leek men serieus benadeeld te worden wanneer er net een full course yellow was op het moment dat de pit window open ging en iedereen direct binnen reed. Maar de wedstrijdleiding hield het eerlijk en liet deze uitlopen totdat iedereen zijn stop had afgewerkt. Vanaf dan gingen alle remmen los bij Henrion. Op dat moment lag de jonge Fransman op een derde plek, maar hij klom al snel op naar de leiding, om deze niet meer af te geven. Adrien Chila en Cédric Otramere werden wel tweede, al hielden ze de 360 Racing Ligier van Terrence Woodward en Tommy Foster nipt achter hen.

Haegeli by T2 Racing kende een goede start, waarna Pieder Decurtins het stuur doorgaf aan Verheyen op een tiende plek. Maar de jonge Limburger kreeg al direct grote namen achter zich en moest op hen toegeven, waardoor hij als vijftiende over de meet reed. Terwijl de overwinning in LMP3 al snel vast lag, zo dramatiek ging het er aan toe bij de GT3's. Op zich was de Racing Spirit of Leman Aston Martin van Arnold Robin en Valentin Hasse-Clot richting zekere overwinning aan het rijden, totdat in de laatste tien minuten Hasse-Clot precies de wagen per ongeluk uitschakelde tijdens een full course yellow. De Fransman reageerde snel, maar kon niet verhinderen dat de Leipert Motorsport Lamborghini toch passeerde en zo de winst cadeau kreeg. De derde plaats ging naar de Iron Lynx Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi en Vincent Abril, die eveneens die plaats min of meer in hun schoot geworpen kregen.

Foto: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 15 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons