van der Horst

Le Castellet: United Autosports en Team Virage verdelen de sessies

Team Virage - Ligier JS P320 Nissan
Team Virage - Ligier JS P320 Nissan
Terwijl grote broer de European Le Mans Series pas terug op gang komt na een lange pauze, komt in Le Castellet ook de Michelin Le Mans Cup na hun tripje naar Le Mans terug in actie. Twee vrije trainingen stonden er op het programma en het waren de Ligier's van United Autosports en Team Virage die de sterkste waren in de vrije trainingen. Ook Brent Verheyen kwam samen met Pieder Decurtins in actie in de Haegeli by T2 Racing Duqueine. Het duo eindigde respectievelijk op een zeventiende en 27ste plaats.
Terwijl Wayne Boyd de snelste tijd neerzette voor het United Autosports in de ochtend, was het Gillion Henrion die nog sneller ging in de namiddag voor Team Virage. De Fransman was de eerste die onder de 1:50 dook met een 1:49.666, gevolgd door Nicolas Schatz die de ANS Motorsport Ligier naar de tweede snelste tijd bracht. Boyd deed in de namiddag het nog iets beter, maar was derde snelste. Bij Verheyen en Decurtins was het de Belgische jongeling die telkens de snelste tijden op de tabellen zette, waar hij zijn beste tijd in de voormiddag realiseerde.

Ook bij de GT3's werd de snelste tijd van de dag in de namiddag gerealiseerd. Gabriele Rindone piloteerde de Leipert Motorsport Lamborghini naar de eerste plaats, terwijl de tweede snelste tijd door Valentin Hasse-Clot met de Racing Spirit of Léman Aston Martin in de voormiddag gereden werd. De derde plaats ging dan weer naar de tweede wagen van Leipert Motorsport, waar Brendon Leitch de chrono op de tabellen zette.

Met de vrije trainingen van de baan, gaan de deelnemers morgen een drukke dag tegemoet. Zo vinden de kwalificaties om 12:25 uur plaats, terwijl de race om 17:10 uur van start gaat.

Foto: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 14 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons