van der Horst

Le Mans: ELITE 1: Race 1: Eerste zege voor Anthony Kumpen

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) heeft eindelijk zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series beet, de Belg kwam op het Bugatti-circuit nochtans maar als tweede over de streep achter Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS), maar de Italiaan kreeg 30 seconden straftijd voor het overschrijden van de track limits. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) werd als derde geklasseerd, de uitslag van de race is nog wel onder voorbehoud. Het titelgevecht tussen Kumpen en Vilarino wordt dus zondag beslecht, slechts 1 punt scheidt beide kemphanen. Bert Longin (PK Carsport Chevrolet SS) pakte een mooie vijfde plaats, Jerry De Weerdt (Brass Racing Dodge Challenger) werd dertiende en Bas Leinders (RCP_Marc VDS Toyota Camri) haalde het einde van de race niet.
Start race 1
Start race 1
Ander Vilarino pakte bij de kwalificaties de pole terwijl Kumpen de vijfde tijd reed maar bij de start verloor de Spanjaard de leiding aan Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro) en had ook alle moeite om Victor Guerin (Brazil Team Chevrolet SS) achter zich te houden. De Braziliaan ging echter in de fout en verloor enkele posities. Al vlug kwam de safety car de baan op na een aanrijding tussen twee deelnemers. Na de herstart bleef Gabillon op kop maar Vilarino kwam in contact met Borja Garcia (Ford Autolix Competition Ford Mustang). Vilarino verloor verscheidene plaatsen en voor Borja was de race ten einde.

 In de negende ronde kreeg de wagen van Gabillon te kampen met technische problemen en de Fransman moest naar de kant. Zo kwam Cheever III aan de leiding postvatten met Kumpen in zijn zog. De posities veranderden niet meer maar na de race kreeg Cheever III een tijdstraf en viel hij terug naar de achtste plaats. Kumpen, die de Italiaan in de fout had zien gaan en hoopte op enige straf, werd dus tot winnaar uitgeroepen. Guerin werd zo alsnog tweede terwijl Vilarino nog opklom naar de derde plaats. De als negende gestarte Fabrizio Armetta (CAAL Racing Chevrolet SS) klom op tot de vierde plaats. Bert Longin (PK Carsport Chevrolet SS) werd vijfde, hij bleef Freddy Nordström (Still Racing Chevrolet Camaro) en Anthony Gandon (TFT-Red Line Chevrolet SS) voor. Cheever III werd na zijn straf als achtste geklasseerd, de top tien werd vol gemaakt door Guillaume Rousseau (Bull Racing Team Ford Mustang) en Marco Spinelli (Events4you Chevrolet Camaro).

NASCAR Whelen Euro Series; Bugatti; ELITE 2; Uitslag race 1:

1. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) 16 ronden
2. Victor Guerin (Brazil Team Chevrolet SS) +7.450
3. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) +10.103
4. Fabrizio Armetta (CAAL Racing Chevrolet SS) +17.477
5. Bert Longin (PK Carsport Chevrolet SS) +17.909

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 11 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons