van der Horst

Le Mans: ELITE 2: PK Carsport-feest compleet met zege, teamtitel en Europese titel voor Maxime Dumarey

Maxime Dumarey
Maxime Dumarey
Na de maximale score gisteren, pakte Maxime Dumarey vandaag de titel, terwijl zijn voor PK Carsport debuterende teamgenoot Gabriele Gardel de race won. Het werd overigens een topweekend voor Dumarey en PK Carsport, want het team schreef in navolging van de kroon van Anthony Kumpen ook het teamkampioenschap op zijn naam. Drie Europese titels dus en dat voor een team tien maanden geleden nog nul ervaring in de serie op de teller had; de superlatieven ontbreken ons om deze prestatie in de verf te zetten.
Voor de allerlaatste race van de NASCAR Whelen Euro Series 2014 mocht onze landgenoot Maxime Dumarey vanop de pole vertrekken met naast hem teamgenoot Gabriele Gardel. De regen was nog steeds van de partij, zij het minder prominent dan bij de ELITE 1-race vandaag. Het beloofde niettemin een moeilijke wedstrijd te worden op een natte piste. Maxime Dumarey kende geen al te beste openingsfase en viel terug tot P6, mede door een defecte ruitenwisser, geen sinecure in de regen natuurlijk. Marc VDS-rijder Denis Dupont profiteerde en greep de leiding, voor Gabriele Gardel, de als derde gestarte Philipp Lietz en Guillaume Rousseau wie normaliter actief is in ELITE 1, maar voor zijn thuiswedstrijd in elke race aan de start staat. Dumarey werd luttele momenten later zelfs nog voorbijgegaan door Thomas Ferrando die een kwartiertje later de pits opzocht en zo zijn kampioenambities mocht opbergen. Guillaume Rousseau van zijn kant was vastbesloten zijn zege van gisteren te evenaren en stootte door richting het podium, terwijl ook Maxime Dumarey zich opnieuw richting de leiders knokte.

Gardel trachtte van zijn kant Dupont de koppositie te ontfutselen, maar slaagde daar niet in, mede door de felle regen. Met nog een dikke tien minuten op de klok, graafde Ulysse Delsaux zich vast in de kattenbak waarna de koersdirectie de safety car de baan opstuurde. Na een korte neutralisatie, greep Gabriele Gardel de leiding bij de herstart. Gianmarco Ercoli is doorgestoten naar P5 en wist zich even later zelfs voorbij Lietz te worstelen. In de allerlaatste ronde liep het evenwel fout wanneer Rousseau, Dupont en Ercoli elkaar raken. De twee laatstegenoemden schoven van de piste en Rousseau kon doorstoten naar P2, voor Lietz. Rousseau zou evenwel een straf krijgen, waardoor Philipp Lietz een plaatsje opschoof en Denis Dupont beslag kon leggen op de laatste podiumtrede. Belangrijker is evenwel dat Maxime Dumarey, dankzij een vijfde plaats na een moeilijke race, de titel in de Nascar Whelen Euro Series grijpt en dat in zijn debuutjaar bij PK Carsport.

--- UITSLAG Nascar Whelen Euro Series - Le Mans - Elite 2 - Race 2 (pdf) ---

Foto: PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 12 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons