van der Horst

Le Mans: Allen achter Dylan Derdaele in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
La rentrée: het is het Franse woord om de periode na de zomervakantie weer te geven, wanneer de scholen hervatten, de bureaus weer op volle toeren draaien… en de circuits weer tot leven komen. Ook de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 zijn klaar voor hun tweede deel van het seizoen, en niet zomaar op het even welk circuit. Dit weekend trekken de heren in hun Porsche 911 richting Le Mans, inderdaad, een naam als geen ander in de internationale autosport. We zijn voor dit weekend in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 drie meetings ver en met nog evenveel verplaatsingen te gaan, kan nog alles gebeuren in deze razend spannende uitgave van de snelste merkencup van de Benelux.
Laten we beginnen met het sportieve nieuws. De laatste afspraak van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 dateert van net voor de zomervakantie en na de races in Zandvoort konden we meteen vaststellen hoe spannend deze competitie wel is. Niet minder dan vier rijders bevinden zich op amper vijf punten van elkaar: Dylan Derdaele, de viervoudige winnaar van de 24 Hours of Zolder, (Belgium Racing) met 72 eenheden, Alexandre Jouannem (Tsunami RT/DVB RACING) 71, Roger Grouwels (Team RaceArt) 71 en Yannick Hoogaars (Belgium Racing) 67. Zij worden op hun beurt op de hielen gezeten door een stevig peloton achtervolgers, onder aanvoering van Jörn Schmidt-Staade (JSS) met 55 punten en Jurgen Van Hover (Speedlover) met 47. Het spreekt dan ook voor zich dat de voornoemde heren elkaar geen duimbreed zullen toegeven en op de legendarische piste van Le Mans voor heel wat spanning en spektakel zullen zorgen.
 
De plaats van bestemming voor de eerste van drie races na de zomerpauze is dus Le Mans. Uiteraard wordt er geracet op het kortere Bugatti circuit, want de lange omloop wordt in de moderne autosport enkel en alleen gebruikt voor de legendarische 24 Uur van Le Mans, waar Porsche de afgelopen twee edities met de zege aan de haal ging. De lange Hunaudières zal er dus niet bij zijn, maar wel de Dunlop brug,  de gelijknamige chicane, de rechte lijn met de enorme tribunes en uiteraard de sfeer van één van de meest roemruchte autosportplekken in de wereld. Bovendien is er aan de omloop ook een Porsche Experience Centre, wat de betrokkenheid van het merk bij de legende van Le Mans nog eens zo groot maakt. En als u even tijd hebt, vergeet dan het museum niet met heel wat legendarische modellen van Porsche! 

Zoals altijd staan er twee wedstrijden van 30 minuten op het menu, in het kader van de Franse GT Tour. Last but not least, racet de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 weer samen met de Porsche Carrera Cup France, wat zorgt voor een enorm sterk deelnemersveld van om en bij de 35 à 40 wagens. Opgepast, de kersverse Junior kampioen uit de internationale Porsche Supercup, Mathieu Jaminet zal ook van de partij zijn. De Fransman is dus meer dan zo maar een referentie voor ‘onze’ jongens.
 
Noteren we dat In Le Mans Rodrigue Gillion zijn debuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 maakt, in een exemplaar van DVB RACING uit Willebroek. We zien we ook Pierre-Yves Paque en Philippe Richard weer van start gaan; zij doen het samen in een Porsche 911 GT3 Cup van Speedlover. Het startveld voor de 4de meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 oogt dus weer zeer goed en we maken ons op voor twee zeer spannende races waarbij de plaatsen op het podium hard bevochten zullen zijn.
 
Het laatste woord voor de afreis naar Le Mans is voor Series Coördinator Severine Ulenaers: “We zijn echt ongeduldig om terug te beginnen. De eerste helft van het seizoen was goed en we gaan voor nog beter. Bovendien gaan we over afzienbare tijd ons project ‘2017’ voorstellen, in de goede traditie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het spreekt voor zich dat op die manier de teams en rijders hun seizoen 2017 op die manier zeer goed zullen kunnen voorbereiden.”
 
Meer informatie op:
https://www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux
http://www.gt3cupchallengebenelux.com

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 8 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans-Bugatti.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons