van der Horst

Le Mans: Arnage Competition wint na slimme strategie

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
De race van de Virtual Belcar in Le Mans werd gewonnen door Arnage Competition. Jimmy Antunes en Carlos Diegues namen een risico bij de pitstops dat goed uitpakte, al kreeg de tegenstand af te rekenen met de nodige pech. Dat terwijl we in de andere klassen ook een paar verrassingen voorgeschoteld kregen.
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
In het openingsuur leek het uit te draaien op een driestrijd tussen Arnage Competition, SimDistrict Vibe eSports Red en Valkyrie Comeptition, maar vanaf dan werd het voor het merendeel van de concurrenten geen vlekkeloze race. Bij SimDistrict ontplofte de motor in de pits, waardoor Sandy Mitchell en Nilton Carvalho al vroeg de handdoek in de ring wierpen. Ondertussen pakte Arnage uit met een interessante strategie, die ze met verve afwerkten om zo naar de winst te rijden. Oscar Py en Jonathan Poulet leken af te stevenen op plaats twee, maar een drive-through in de laatste minuten zorgde ervoor dat Scott McFaull en Olivier Bultynck met de SimDistrict Vibe eSports Green Lamborghini de tweede plaats wegkaapten en Valkyrie Competition tevreden moest zijn met de derde stek.

Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Belcar 2 leek de race uit te draaien op een dominante zege van GTE Racing by Red Ant, maar dat veranderde in het laatste uur. ART Simracing maakte een strategische stop op het einde, waarbij ze 20 seconden wonnen. Renzo Uylenbroeck zette de jacht in, maar een onverwachte update op zijn computer zorgde ervoor dat het uiteindelijk een zesde plaats werd. Daardoor pakten Kris Louwers en Robin Maas hun tweede winst op rij. Flemish Simsports Yellow by Viraco met Maarten Dekens en Hans Poelmans finishte als tweede, terwijl Duct Tape Racing Yellow met Philip Vliegen en Laurens Cloots derde werden.

Grid 2022 Le Mans Belcar 3
Grid 2022 Le Mans Belcar 3
Ook in Belcar 3 was er in het eerste uur een mooie strijd, maar zoals Le Mans het betaamt: eens je een gevecht aangaat, verlies je terrein. Hierdoor kon de Simtag e-Team Aston Martin van Fabrice Cornelis en Coen Klopman met de winst gaan lopen. Al kwamen ze nog goed weg nadat zij schade opliepen in de laatste ronde, maar genoeg voorsprong over hadden op de Traxxis by JWS Motorsport met Cédric Wauters en Jiri Crispeyn. Derde eindigde de Arnage Competition #100 BMW van Thomas Stockmans en Leandro Werle, nadat zij 30 seconden verloren in de pits vanwege een slechte connectie.

Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Belcar 4 werd gewonnen door de Arnage Competition Audi #18 van Nicolás Rubilar en Nuno Henriques. Nochthans werd het eerste uur gedomineerd door de AC Motorsport Esports AM Audi van Corentin Guinez en Thomas Robin, maar eens nadat zij als eersten hun pitstop afwerkten, kwamen zij nooit meer voorbij de roze Audi. Keanu Borgonjon en Thomas Leysen eindigden met de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai als derde, maar wel op een ronde van de winnaar.

Foto's: Hans PoelmansDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 9 juli 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons