van der Horst

Le Mans: De klassieker komt er aan

Start 2022 Virtual Belcar Watkins Glen
Start 2022 Virtual Belcar Watkins Glen
Autosportliefhebbers die zich willen opwarmen voor het volgend drukbezette autosportweekend, kunnen dat doen door aanstaande vrijdag de livestream van het Virtual Belcar kampioenschap te volgen. Voor ronde 3 zakt het deelnemersveld af naar de virtuele versie van Circuit de la Sarthe, beter bekend als "Le Mans". Meer dan 30 teams verschijnen aan de start voor een race van 3 uren. De lichten gaan om 21u00 op groen. Alles is live te volgen op het Youtube-kanaal van Virtual Belcar.
In Belcar 1 leidt Arnage Competition na twee races voor Valkyrie Competition en Simdistrict Vibe eSport. In Belcar 2 voert ART Simracing de tabellen aan, gevolgd door Flemish Simsports en GTE Racing by Red Ant. In de derde klasse van het kampioenschap, Belcar 3, staat Simtag e-Team op het hoogste schavot met als eerste achtervolgers Traxxis by JWS Motorsport en Simdistrict Vibe eSport. Bij de toerwagens in Belcar 4 zien we een gedeelde eerste plaats tussen Flemish Simsports en Arnage Competition met daarachter AC Motorsport Esports en BeSim-Racing by F.R.T.

Ondertussen vormt Le Mans al een heuse klassieker in de Virtual Belcar geschiedenis. Ook in deze editie valt te verwachten dat het slipstream-effect voor close-racing gaat zorgen. Op de rechte stukken kent de rauwe snelheid van de Porsche 911 GT3 Cup 992 (Belcar 2) geen gelijke. De Audi R8 en Lamborghini Huracan GT3 Evo (Belcar 1) zullen vooral in de remzones en met een hogere bochtensnelheid het verschil moeten maken.

De underdog in Belcar 3 is naar alle waarschijnlijkheid de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR omdat de BMW M4 GT4 en de Aston Martin Vantage GT4 een hogere topsnelheid hebben. Al kunnen benzineverbruik en bandenslijtage naar het einde van de wedstrijd ook hier voor verassingen zorgen. Wie de overwinning haalt in Belcar 4 blijft voorlopig koffiedik kijken want de Audi TCR en Hyundai Elantra N TCR zijn in de juiste handen erg aan elkaar gewaagd.

Op donderdag leggen de deelnemers van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup al een eerste digitale rubberlaag op de piste. Voor hen staan er twee heats op het programma, respectievelijk 20 minuten en 40 minuten. Race 1 start om 20u30.

Na Le Mans volgt een korte zomerstop waarna er nog 3 wedstrijden op de kalender staan. De tweede helft van het kampioenschap start eind augustus in Barcelona. In oktober bezoekt Virtual Belcar de Nürburgring. En in december mogen we met de derde editie van de Virtual 24 Hours of Zolder ons opnieuw verwachten aan een epische finale, met dubbele punten als inzet.

Persbericht Virtual Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 6 juli 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons