van der Horst

Le Mans eert David Richards en Mark Webber

David Richards
David Richards
Het is inmiddels een traditie geworden en ook dit jaar worden er prijzen uitgedeeld ter gelegenheid van de 24 uren van Le Mans. David Richards kreeg de Spirit of Le Mans Trophy, een prijs die wordt uitgedeeld aan een grote naam uit de autosport die de geest van Le Mans diende doorheen zijn loopbaan. Mark Webber krijgt dan weer de eer om dit jaar de Grand Marshall te zijn en zal dan ook de pacecar rijden in de opwarmronde, een eer die eerder te beurt viel aan Henri Pescarolo, Allan McNish, Tom Kristensen en Alexander Wurz.
Mark Webber
Mark Webber
David Richards werd voor het eerst aan Le Mans gelinkt toen hij in de hoedanigheid van teambaas van Prodrive de toenmalige GTS-klasse won. Een tijdje later werd hij baas van Aston Martin en lag mee aan de basis van de twee GT1-overwinningen in 2008 en 2009. Hierna trok het merk onder zijn leiding de P1-klasse in, in samenwerking met Lola - helaas met weinig succes. In 2012, bij de geboorte van het WEC, koos het merk weer voor deelname bij de GT's met een V8 Vantage. Mark Webber werd bekend bij het grote publiek toen hij tot tweemaal de lucht in vloog met een Mercedes op Le Mans in 1999. Na een vicetitel in F3000 reed hij van 2002 tot 2013 Formule 1 met negen GP-zeges. Alvorens op pensioen te gaan reed hij in 2014-15 WEC in P1 met Porsche waar hij in dat laatste jaar kampioen werd en tweede in de beroemde etmaalrace.

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in FIA World Endurance Championship op donderdag 15 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons