van der Horst

Le Mans: ELITE 2: Race 1: Maxime Dumarey nog steeds op titelkoers

701a16ad45f8891efeb9a976a2bcd131748bab94.jpg
Maxime Dumarey (PK Carsport Chevrolet SS) eindigde in de eerste race voor de ELITE 2 klasse als derde, maar de winnaar Guillaume Rousseau (Bull Racing Team Ford Mustang) scoorde als gastrijder geen punten en zo ging de Belg nog aan de haal met de score voor de tweede plaats. Dumarey heeft nu 12 punten voorsprong op Thomas Ferrando (Overdrive-Buffalo Chevrolet Camaro ), terwijl Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang) die zesde finishte theoretisch ook nog kans maakt op de titel. Bij de finaleraces op het Bugatti circuit in Le Mans worden er dubbele punten gescoord.
Guillaume Rousseau - Bull Racing Team Ford Mustang
Guillaume Rousseau - Bull Racing Team Ford Mustang
Guillaume Rousseau betwist dit jaar het ELITE 1 kampioenschap maar de Fransman besloot om bij zijn thuisrace ook uit te komen in de Elite 2 races, maar als gastrijder scoort hij wel geen punten. Rousseau vertrok vanop de pole maar liet zich bij de start verrassen door Ferrando en Dumarey. Maar twee safety car periodes hielden de wagens bij elkaar en toen het veld voor de laatste maal losgelaten werd met nog 12 minuten te gaan nam Rousseau resoluut de kop en reed naar zijn eerste zege. Maxime Dumarey moest op het einde ook nog de duimen leggen voor Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet SS), die na een remonte vanaf de eenentwintigste plaats nog de tweede positie afsnoepte van de Belg. Dumarey pakte de laatste podiumplaats terwijl Gabriele Gardel (PK Carsport Chevrolet SS) die de wagen van Longin bemande nog voorbij Ferrando ging en hem zo belangrijke punten afsnoepte.

Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang) kwam als zesde over de lijn en behoudt nog een kleine kans om gekroond te worden. De zevende plaats was voor Marçal Melo ( Brazil Team Chevrolet SS Het RCP – Marc VDS Racing team zag zijn beide wagens in de punten eindigen, Denis Dupont werd achtste en Nathalie Maillet pakte de tiende plaats, daartussen finishte Joaquin Gabarron (Still Racing Chevrolet Camaro) op de negende stek. Jerry De Weerdt (Brass Racing Dodge Challenger) reed voor het eerst dit jaar in de serie en moest zich nog aanpassen aan de wagen, hij startte achteraan maar kwam als vijftiende over de meet.

NASCAR Whelen Euro Series; Bugatti; ELITE 2; Uitslag race 1:

1. Guillaume Rousseau (Bull Racing Team Ford Mustang) 13 ronden
2. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet SS) +6.594
3. Maxime Dumarey (PK Carsport Chevrolet SS) +7.256
4. Gabriele Gardel (PK Carsport Chevrolet SS) +8.013
5. Thomas Ferrando (Overdrive-Buffalo Chevrolet Camaro) +8.623

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 11 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons