van der Horst

Le Mans: Gilles Magnus sluit excellent weekend af met nog een tweede plaats

Gilles Magnus na zijn eerste zege in race 3
Gilles Magnus na zijn eerste zege in race 3
Een zege, twee tweede plaatsen en een achtste plaats, dat is de score die Gilles Magnus liet optekenen in Le Mans waar op het Bugatti circuit de voorlaatste manche van het Franse formule 4 kampioenschap plaats vond. Nadat onze landgenoot eerder op de dag zijn eerste zege mocht vieren sloot hij het weekend af met een tweede plaats in de vierde race. Tristan Charpentier won de race en was daarmee de vierde verschillende rijder die dit weekend het hoogste schavot mocht betreden.
  • Dreamdrive
Gilles Magnus werd in de vierde race tweede op slechts enkele tienden seconde van de winnaar. Met deze extra podiumplaats is onze landgenoot zo goed als zeker van de titel van vicekampioen.  Hij telt nu 278 punten terwijl zijn dichtstbijzijnde achtervolger Michael Benyahia er 179 telt. Yifei Ye verzekerde zich eerder op het weekend al van de titel. Victor Martins behaalde de laatste podiumplaats in race 4, Théo Coicaud kwam als vierde over de streep voor Michael Benyahia.

Foto: Gilles Magnus
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans-Bugatti.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons