van der Horst

Le Mans: SimRC Clubsport pakt eerste winst na schitterend duel

SimRC Clubsport - Radical SR8
SimRC Clubsport - Radical SR8
Van de ene naar de andere race in Le Mans. Niet alleen het FIA WEC trok richting het Circuit de la Sarthe dit weekend, ook de Virtual Belcar vocht het uit over een race van drie uur op het Franse circuit. We kregen een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken. Rudolf Nagel en Patrick Jung pakten hun eerste winst van het seizoen nadat het Simtag Racing van Coen Klopman en Fabrice Cornelis versloeg met een miniem verschil van vier tiende seconde aan de finish. Een overzicht van de beste race van het seizoen tot nu toe.
Start Hankook 3H Le Mans
Start Hankook 3H Le Mans
Al van bij de start werd het een heus slipstream-festijn. Tijdens het eerste halfuur zaten maar liefst zeven Radicals in elkaars zog in de strijd om de leiding. Na een halfuur wedstrijd kregen we dan toch een trio dat voorop ging met onder meer Simtag Racing, SimRC Clubsport en Delahaye Racing Team by TX3 van Ugo de Wilde en Yoan Sarzynski. De Wilde opteerde om als eerste de pits op te zoeken, waardoor zijn wagen de leiding in handen kreeg nadat het topduo hun eerste pitstop volmaakten. Helaas kon Delahaye Racing Team by TX3 na hun volgende pitstop niet meer van genieten van een toppositie, zij moesten zelfs nog een derde pitstop maken waardoor ze zich tevreden moesten stellen met plaats vijf.

Verbeten duel tussen Coen Klopman en Rudolf Nagel
Verbeten duel tussen Coen Klopman en Rudolf Nagel
Nadat Fabrice Cornelis vandaag zijn zoveelste stint op Le Mans afwerkte, gaf hij het stuur over aan Klopman met een mooie voorsprong op Rudolf Nagel. Nagel daarentegen wilde niet weer tweede eindigen, reed het gat mooi dicht waardoor we een mooi duel kregen op tien minuten van het einde. Tot zelfs in de laatste ronde bleven de wagens bij elkaar, maar het was Nagel die het meeste risico nam in de Porsche Curves met de overwinning tot gevolg. Voor de strijd om de derde plaats kregen we eveneens een mooi duel tussen Stassis en Traxxis by J&V Services, maar het was Stassis die met Erind Baba, Laurens Cuypers en Olivier Verbelen het laagste podiumtrapje bekleedde. Maar daar bleef het niet bij qua mooie duels.

Duel tussen Bingoal by Simtag EMG en Allied Racing Esports Belcar
Duel tussen Bingoal by Simtag EMG en Allied Racing Esports Belcar
In Belcar 2 leek het na de start dat Bingoal by Simtag EMG met Boudewijn Kusters en Tommy Rau alweer de overwinning cadeau kregen, maar dat was buiten Allied Racing Esports Belcar gerekend. Elom Boccorh reed hun voorsprong teniet en nam de leiding zelfs over. Dit bleef ook zo nadat Michael Pedersen zijn tweede stint afgewerkt had en hij vocht een verbeten duel uit met Kusters in het laatste uur. Pedersen weerstond geregeld de aanvallen maar moest op het einde toch toegeven aan de oranje Porsche. De derde plaats ging naar JJ Motorsport van Jarno D'Hauw en Quinn van Hooydonk.

Torque Freak Racing GT4 by Carrot - Porsche Cayman GT4
Torque Freak Racing GT4 by Carrot - Porsche Cayman GT4
Ook in Belcar 3 werd het geen gezondheidswandeling voor Torque Freak Racing GT4 by Carrot. Net zoals in de vorige klasse kon Tim Claessens ook hier een mooie voorsprong uitdiepen, maar Scuderia Sim Racing met Jeroen Vatlet en Kevin Lemmens bleef in de buurt. Lemmens nam zelfs de leiding over met in zijn zog Bram Reniers, maar een fout in Indianapolis voor de fluogele Porsche zorgde ervoor dat Reniers de leiding terug kon overnemen. Eens Claessens terug achter het stuur kwam, maakte hij het af en pakte een derde overwinning. Heli-ABK Racing met Maxim Van Den Hove en Anthony Beeckman reden een solide race wat resulteerde in een derde plaats.

G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
In tegenstelling tot de vorige klassen verliep het in Belcar 4 heel wat rustiger. Wederom reed G-Drive Eximia TCR met Bram van Putten aan het stuur weg en hun tegenstanders zagen zowel hem als teamgenoot Ben Thaens nooit meer terug. Simtag Racing van Attila Sipos en János Szinor kon zich ook uiteindelijk loswerken van de rest van het veld en reed vanaf dan eenzaam rond richting plaats twee. Hetzelfde gold voor Flemish Simsports TCR, net als gisteren kampte Anton Dupan met technische problemen, waardoor hij als eerste de pits in dook om door te geven aan Hendrik de Graeve. Ook zij konden daarna al snel de derde plaats veilig stellen, ondanks dat Keanu Borgonjon de leiders langs weerzijden voorbij zag vliegen bij het begin van de Porsche Curves. Met deze race afgewerkt is het nu weer twee weken wachten alvorens we richting Daytona trekken voor een race over zes uren.

Foto's: Kurt Vanhoenacker
 Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 14 juni 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons