van der Horst

Le Mans: Ten Voorde voorlopige winnaar - Picariello mooi achtste

Larry Ten Voorde - Nebulus Racing
Larry Ten Voorde - Nebulus Racing
Larry Ten Voorde (Nebulus Racing) heeft de Porsche Carrera race, die zowel meetelde voor de Franse als de Duitse cup, in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans gewonnen. Maar het is nog niet zeker of Ten Voorde zijn zege behoudt, er loopt een onderzoek of de Nederlander niet ingehaald heeft onder geel en mogelijk volgt er nog een straf. Onze landgenoot Alessio Picariello sloot de race af op de achtste plaats.
Start porsche Cup race Le Mans
Start porsche Cup race Le Mans
De Porsche Carrera race werd verreden in de regen wat voor het nodige spektakel zorgde. Op enkele minuten voor het einde van de race werden de gele vlaggen gezwaaid aan de tweede chicane op de rechte lijn van Hunaudières. Loek Hartog (Bas Koeten Racing) hield in voor de bocht en daarvan profiteerde Ten Voorde om hem voorbij te gaan. Voor of na de zone waar geel geldde, daar moeten de race-commissarissen nog over beslissen. Hartog was in ieder geval totaal uit zijn lood geslagen, verloor enkele plaatsen en reed tenslotte in op Jaxon Evans (BWT Lechner Racing) waarna hij pas als negenentwintigste geklasseerd werd.

Op het einde van de race probeerde Leon Köhler (T3/HRT Motorsport) na een tweede safety car periode nog druk uit te voeren op Ten Voorde, maar de Nederlander plooide niet en het was de Duitser die in de fout ging. Achter Köhler kwam Ayhancan Güven (Martinet by Alméras) als derde over de lijn en hij was tevens eerste van de Franse Cup. Marvin Klein (Martinet by Alméras) eindigde vierde en tweede in het klassement van de Porsche Carrera Cup France. Florian Latorre (CLRT) die van op de pole was vertrokken zakte tijdens de race weg en finishte pas als twaalfde.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 19 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons