van der Horst

Le Mans: Top vijf voor Tom van Rompuy en Kris Cools

Start 2022 Ligier European Series Le Mans Start Race 2
Start 2022 Ligier European Series Le Mans Start Race 2
In de tweede wedstrijd van de Ligier European Series op het circuit van Le Mans haalden Tom van Rompuy en Kris Cools de top vijf in de DKR Engineering by HRC Ligier JS P4. De overwinning ging voor de tweede dag op rij naar Gillian Henrion, die met twee vingers in de neus van start tot finish aan de leiding reed in zijn Team Virage JS P4.
  • Hamofa Performance
Al van bij de start mengde van Rompuy zich in de debatten vooraan, maar de slipstream op Mulsanne zorgde ervoor dat hij terugviel. Terwijl hij de voeling met de concurrenten voor hem wat verloor, kon hij zich handhaven op een vijfde plaats. Halfweg de race werd er een slow zone ingezet. Dat was het signaal voor iedereen om te pitten, behalve van Rompuy. De Antwerpenaar ging nog een ronde langer door, maar dat bleek een foute gok, gezien de slow zone opgeheven werd net op het moment dat hij passeerde. Van Rompuy gaf het stuur over aan Cools, die uiteindelijk zonder problemen toch de vijfde plaats vasthield. Hiermee kunnen beide landgenoten terugkijken op een geslaagde passage op het Circuit de la Sarthe.

Vooraan was er bij de JS P4's wederom niets te beginnen tegenover Henrion, die kon profiteren van de vele gevechten achter zich om de probleemloos richting zijn tweede winst van het weekend te rijden. Hetzelfde verhaal in de JS2 R-klasse, waar Jean-René de Fournoux en Hugo Rossatti, uitkomend voor Zosh - Di Environment, eveneens voor de tweede dag op rij op het hoogste schavot mochten staan.

Foto: Ligier European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons