van der Horst

Le Mans: Tweede winst op rij voor Arnage Competition

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Tijdens de derde manche van het Virtual Belcar kampioenschap in Le Mans was het Carlos Diegues en Jimmy Antunes die een tweede winst op rij schenken aan Arnage Competition. Het duo pakte de zege met dank aan een alternatieve strategie waardoor het duo een grote voorsprong kon uitbouwen op Fabrice Cornelis en Coen Klopman in de Simtag e-Team #2. Derde algemeen eindigde de Vulcan Sim Racing PCUP van Anders Andersen en Brendon Blakseley.
Simtag e-Team #2 - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Simtag e-Team #2 - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Van bij de start was het Cornelis die het gretigste was om de leiding over te nemen van Diegues en dat volhield tot het einde van het eerste uur. De Arnage Competition Lamborghini kon een ronde verder rijden en besloot dan een alternatieve strategie in te zetten, waardoor zij maar liefst acht seconden sneller buiten waren dan de rest en zo de leiding behielden. Achter de Lamborghini probeerde Klopman tijd goed te maken, maar een fout zorgde ervoor dat Arnage Competition buiten schot bleef. Van daaruit was het controleren voor de wit-roze Lamborghini, terwijl Cornelis de tweede plaats consolideerde en zo de weg terugvond naar het podium samen met Klopman. Terwijl een Porsche Cup als derde eindigde, was het Totaalplan Racing met Cédric Wauters en Robbe Janssens dat als derde in Belcar 1 eindigde.

Gevecht tusssen Flemish Simsport Yellow en JWS Motorsport
Gevecht tusssen Flemish Simsport Yellow en JWS Motorsport
Gezien de Lamborghini's en de Porsche Cups enorm gelijk lagen op de rechte stukken, waren de deelnemers aan Belcar 1 en Belcar 2 continu in gevecht met elkaar. Vooraan in Belcar 2 lag Boudewijn Kuster op kop voor JWS Motorsport, maar schade in het eerste uur zorgde ervoor dat Vulcan Sim Racing PCUP van Andersen en Blakseley de leiding konden overnemen. Kuster en teamgenoot Tommy Rau vochten terug, waardoor we een duel voor de tweede plaats kregen met Flemish Simsports Yellow van Christof Raes en Hans Poelmans. Vijftig minuten lang vochten zij met elkaar, maar door een fout van Raes ging de tweede plaats richting Kuster en Rau.

THETA Network eSports - BMW M4 GT4
THETA Network eSports - BMW M4 GT4
Belcar 3 werd een dominant vertoon van Thomas Stockmans en Olivier Vanherk in de THETA Network eSports BMW. Achteraf verklaarde Stockmans dat dit te wijten was aan de BoP, waardoor zij onnoemelijk sterk waren in de laatste sector. Aan de meet hadden zij een minuut negentien voorsprong op de Flemish Simsports Black Porsche van Diego Haems, Sebastian Keijmel en Robin Deville. De Greenleaf Racing McLaren van Marnix de Wit en Jelle Verstraeten eindigde als derde nadat ook zij in het laatste uur deze plaats konden claimen op BeSim-Racing GT4.

Belcar 4 werd het wederom een kolfje naar de hand van Olivier Bultynck en Stefan Calbrecht van SimDistrict TCR Green by BMS eSport. Aan de meet hadden zij eveneens een grote voorsprong. Dat terwijl de strijd om de overige podiumposities beslecht werd in de laatste ronde. Na een crash tussen de Vulcan Sim Racing TCR en SimDistrict TCR Orange by BMS eSport, waardoor Hendrik de Graeve en Kim Beheyt voor Flemish Simsports Red met de tweede plaats konden gaan lopen. De strijd om de derde plaats ging nog tussen de twee kemphanen, maar het waren Luis Moura, Rob Sutherland en James Holman die met Vulcan Sim Racing TCR op het laagste trapje eindigden.

Nu gaan we de zomerpauze in en komt de Virtual Belcar pas terug eind augustus in actie. Toch is het wel een race om naar uit te kijken, want dan trekt het kampioenschap richting de Groen Hel, de Nürburgring Nordschleife.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 26 juni 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons