van der Horst

Corona-kronieken: Hoe verniel ik een peperdure Ferrari?

Sacha Bottemanne na zijn crash in Nogaro
Sacha Bottemanne na zijn crash in Nogaro
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. In 2016 sleept de GT Tour zich door een seizoen met een accuut gebrek aan deelnemers. Als het Franse kampioenschap nog eens het nieuws haalt, is dat niet meteen om de juiste reden.
"Verleden jaar slonk het aantal deelnemers drastisch, nadat meer en meer teams waren uitgeweken naar een van de talrijke internationale series. Dit jaar kozen een paar Franse teams bovendien voor de nieuwe GT3 Le Mans Cup, met als resultaat dat er zich slechts vijf GT3-bolides aanmeldden voor de openingsmanche dit weekend in Nogaro", schreef Autosport.be vier jaar geleden. Het veld wordt aangevuld met vier Ligier JS P3's, maar het resultaat blijft zorgwekkend.

Een van de GT3-deelnemers is een Ferrari 458 GT3 ingezet door StrategiC en bestuurd door Nicolas Misslin, Benjamin Lariche en Sacha Bottemanne (door een nieuw format met langere wedstrijden zijn drie rijders vereist per wagen). Wanneer de laatstgenoemde contact maakt met een andere Ferrari, zijn de materiële gevolgen amper te overzien. Gelukkig stapt de Fransman nadien zonder kleurscheuren uit zijn verhakkelde Italiaanse GT.
 

Foto: YouTubeDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op donderdag 30 april 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons