van der Horst

Lédenon: Anthony Beltoise en Laurent Pasquali terug op titelkoers

Start race 2
Start race 2
Gisteren eindigden zij al op het podium maar vandaag deden zij nog beter, Loeb Racing rijders Anthony Beltoise en Laurent Pasquali wonnen de tweede race van het GT Tour kampioenschap op het circuit van Lédenon. De leiders in het kampioenschap Fabien Barthez en Morgan Moulin-Traffort werden vierde en zien Beltoise/Pasquali terugkomen tot op 10 punten. Het titelgevecht zal eind oktober beslist worden op het circuit van Paul-Ricard waar de laatste manche plaatsvindt.
  • Shopa
De pole bij deze tweede race was voor de Pro GT by Almeras Porsche van Enzo Guibbert en Eric Dermont.  Guibbert nam direct na de start de leiding van de wedstrijd en bouwde een kleine voorsprong uit op Arno Santamato (Sport Garage Ferrari), Franck Perera (Pro GT by Almeras Porsche), Anthony Beltoise (Loeb Racing McLaren) en Soheil Ayari (Sofrev ASP Ferrari). In deze volgorde begonnen de wagens ook aan de pitstops. De Porsche met nu Eric Dermont aan het stuur behield ook na de stops de leiding, nu voor Giauque (Pro GT by Almeras Porsche) en Pasquali (Loeb Racing McLaren) en de teruggekomen Ferrari van Fabien Barthez. Pasquali zette de aanval in op de twee Porsche’s en ging een kwartier voor tijd voorbij Giauque en wat later ook voorbij Dermont. Deze laatste moest uiteindelijk ook zijn merkgenoot nog voor laten en kon ternauwernood de derde plaats vasthouden tegenover een opzittende Barthez.

Lédenon uitslag race 2:

01. Laurent Pasquali/Anthony Beltoise (Loeb Racing McLaren MP4-12C)
02. Philippe Giauque/Franck Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3 R)
03. Eric Dermont/Enzo Guibbert (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3 R)
04. Morgan Moulin-Traffort/Fabien Barthez (Sofrev ASP Ferrari 458)
05. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458)
06. Vincent Abril/Dino Lunardi (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra)
07. Gilles Vannelet/Antoine Leclerc (ART GP McLaren MP4-12C)
08. Jean-Luc Beaubelique/Soheil Ayari (Sofrev ASP Ferrari 458)
09. Grégoire Demoustier/Ulric Amado (ART GP McLaren MP4-12C)
10. Pierre Thiriet/Ludovic Badey (TDS Racing BMW Z4)

Foto: GT Tour
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 14 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons