van der Horst

Lédenon: Soheil Ayari en Jean-Luc Beubelique winnen eerste race

Beaubelique/Ayari - Sofrev ASP Ferrari 458
Beaubelique/Ayari - Sofrev ASP Ferrari 458
De Sofrev-ASP Ferrari 458 van het duo Soheil Ayari/Jean-Luc Beaubelique heeft de eerste race van de GT Tour manche op het circuit van Lédenon gewonnen. Arno Santamato en Eric Cayrolle werden tweede, ook al op een Ferrari maar het zijn Laurent Pasquali en Anthony Beltoise die met hun derde plaats de beste zaak in het kampioenschap doen en naderen op de leiders Fabien Barthez/ Morgan Moulin-Traffort, die buiten de top tien aankwamen.
De race startte geanimeerd met vele gevechten in het peloton maar het was de van op de pole gestarte Pro GT by Almeras Porsche met Philippe Giauque aan het stuur die de leiding van de race nam. Na vijf ronden kwam de safety car op de baan na een aanrijding tussen de JMB Ferrari van Jérôme Demay en de Saintéloc Audi van Marc Sourd. Na de herstart lag Giauque nog steeds aan de leiding voor Demoustier (ART-GP McLaren), Pierre Thiriet (TDS BMW) en Gilles Vannelet (ART-GP McLaren).

De koplopers kwamen bijna allen gelijktijdig binnen voor de verplichte pitstop en het was Ayari die, goed geholpen doordat hij geen prestatiepenalty-seconden moest uitzitten, als leider de baan opkwam, maar met een horde zegehongerige kandidaten in zijn kielzog. Ayari slaagde er in om een kleine voorsprong uit te bouwen maar achter de Ferrari ging het er hevig aan toe voor de overige ereplaatsen. Antoine Leclerc en Morgan Moulin-Traffort waren in gevecht gewikkeld voor de tweede plaats met kort daarachter Beltoise (Loeb Racing McLaren) en Perera (Pro GT by Almeras Porsche). Moulin-Traffort zou uiteindelijk in aanraking komen met zijn tegenstander en kreeg een penalty straf aangesmeerd. Santamato (Sport Garage Ferrari) profiteerde van het geharrewar voorin om alsnog de tweede plaats in te pikken  voor Beltoise en Perera.

Uitslag Lédenon race 1:

01. Jean-Luc Beaubelique/Soheil Ayari (Sofrev ASP Ferrari 458) 40 ronden
02. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Frrari 458) +15.062
03. Laurent Pasquali/Anthony Beltoise (Loeb Racing McLaren MP4-12C) +16.212
04. Philippe Giauque/Franck Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3 R) +18.949
05. Pierre Thiriet/Ludovic Badey (TDS Racing BMW Z4) +25.953
06. Jean-Claude Police/Laurent Cazenave (Hexis Racing McLaren MP4-12C) +30.629
07. Grégoire Demoustier/Ulric Amado (ART GP McLaren MP4-12C) +33.016
08. Henri-Gérard Tonelli/David Zollinger (Sofrev ASP Ferrari 458) + 33.346
09. Vincent Abril/Dino Lunardi (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra)
10. Pierre Hirschi/Jonathan Hirschi (Chab Evolution BMW Z4) +50.186

Foto: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 13 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons