van der Horst

Lédenon: GT Tour race afgelast

GT Tour
GT Tour
Het wil maar niet goed komen met het Franse GT kampioenschap, na een openingsmanche te Nogaro waar maar negen wagens kwamen opdagen, gaat de tweede manche die voorzien was voor dit weekend op het circuit van Lédenon helemaal niet door. De organisatoren probeerden nog een Open GT race op poten te zetten ter vervanging, maar de tijdspanne was te kort om dat project nog tot een goed einde te brengen. De races voor de Formule 4, Mit Jet en Supertourisme gaan wel door en per uitzondering zal de toegang voor het publiek dan ook gratis zijn.
  • Circuit Zolder
GT Tour  - Navarra
GT Tour - Navarra
In een poging het aantal deelnemers op te krikken besloot organisator Oreca om voor dit jaar ook LMP3 wagens toe te laten naast GT3 wagens in het Franse GT Tour kampioenschap. Dit mocht echter niet baten want voor de eerste races op het circuit van Nogaro daagden slechts negen wagens op. Daags nadien leidde deze situatie tot een ruzie tussen de Franse automobielbond en Oreca, waarbij deze laatste dreigde om de organisatie van het GT Tour niet langer op zich te nemen. Uiteindelijk kwamen de beide partijen tot een overeenkomst en besloot Oreca het kampioenschap verder te zetten.

De uitbaters van het circuit van Lédenon kregen echter geen informatie binnen over de tweede manche die dit weekend daar moest plaatsvinden, noch kregen zij enige deelnemerslijst binnen. Daarbij konden ze niet anders dan de twee GT races van de affiche te halen. Het is onduidelijk hoe het nu verder moet met het GT Tour.

Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op donderdag 2 juni 2016.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons