van der Horst

Lédenon: Podiumplaatsen voor Lémeret en Potty

Stéphane Lémeret/Etienne Chéli - CMR Alpine A110
Stéphane Lémeret/Etienne Chéli - CMR Alpine A110
Op het circuit van Lédenon vond vorig weekend de voorlaatste manche van het Franse GT4 kampioenschap plaats. Stéphane Lémeret en Antoine Potty kwamen er weer uit voor het Franse CMR team, Lémeret op een Alpine A110, Potty op een Toyota GR Supra. Beide landgenoten wisten zich in beide races een podiumplaats in hun klasse te pakken.
Verrassing voor Stéphane Lémeret, zijn teamgenoot van het begin van het seizoen bleek met de Noorderzon verdwenen te zijn, zodat er nog op het laatste moment een nieuwe rijder diende aangetrokken te worden. Die werd gevonden in Etienne Chéli, maar de jonge rijder had geen ervaring met GT wagens en de wissel maakte bovendien dat Lémeret/Chéli uitkomen in de Pro-Am klasse. Toch wist de jonge Fransman zich prima te weren en samen met Lémeret eindigde hij vierde algemeen in de eerste race en tweede in Pro-Am. In de tweede race deden ze nog een plaats beter en werden derde algemeen, maar ook derde in Pro-AM.

Antoine Potty/Erwan Bastard - CMR Toyota GR Supra
Antoine Potty/Erwan Bastard - CMR Toyota GR Supra
Antoine Potty deelde de CMR Toyota met Erwan Bastard, zij besloten de eerste race op de twaalfde plaats, maar wel derde in de Silver klasse. Op zondag eindigden ook zij een plaats lager in het klassement, elfde maar ditmaal wel tweede in de Silver klasse. De races werden respectievelijk gewonnen door Romain Leroux /Valentin Hasse-Clot (AGS Events Aston Martin Vantage) en Éric Debard/Simon Gachet (AKKA ASP Mercedes-AMG).

Foto's: FFSA GTDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op dinsdag 14 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons