van der Horst

Lédenon: Yani Stevenheydens opnieuw tweemaal op het podium

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
De jonge Belg wist zich afgelopen weekend in Lédenon opnieuw te onderscheiden in het Franse kampioenschap F4. Na een opmerkelijke inhaalrace, van zeven naar drie in de eerste wedstrijd, tikte de vertegenwoordiger van het RACB National Team in race 2 als tweede aan, en als vierde in race 3. Die puntenoogst zorgen er voor dat Stevenheydens nu als tweede in de tussenstand richting de volgende meeting trekt, op 22 en 23 juni in Francorchamps.
Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens is wel degelijk één van de grote eenzittertalenten die in Frankrijk aan de slag zijn. De jonge Belg, bij onze zuiderburen titelkandidaat in de F4, deed dit weekend in Lédenon zijn reputatie alle eer aan. Al bij de vrije trainingen op donderdag liet de vertegenwoordiger van het RACB National Team merken tot wat hij in staat is. “Bij de eerste vier vrije trainingen zette ik de snelste tijd neer”, vertelt onze landgenoot. “En bij de laatste was ik tweede.”

Op vrijdag werden de kwalificaties echter verstoord door mechanische problemen. “Een stukke wielnaaf linksvoor verstoorde mijn programma danig, zodanig dat ik voor de eerste race pas de zevende kwalificatietijd neerzette. Met mijn tweede tijd, die de startplaats van race 3 op zondag bepaalt, tikte ik als vijfde aan.”

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Op zaterdag liet Yani Stevenheydens zich echter opnieuw van zijn allerbeste kant zien. “Van op de zevende startplaats schoof ik al snel door naar positie 4”, legt hij uit. “Nadien schoof ik door naar de derde positie, die ik tot het eind wist vast te houden.” Een eerste podium, maar de honger van de jonge Belg was nog niet gestild. “Door het systeem van de omgekeerde startgrid vertrok ik als vierde. Ik had er voor gekozen om geen nieuwe banden te monteren, in tegenstelling tot het gros van mijn concurrenten. Toch wist ik naar de tweede plaats op te rukken en die ook tot het eind te verdedigen.”

Op zondag reed Yani van de vijfde naar de vierde plaats, wat hem opnieuw een pak punten opleverde. “Ik denk dat we na dit weekend een positieve balans kunnen opstellen”, stelde de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Twee keer op het podium en een vierde plaats: dat bezorgt me een tweede plaats in de tussenstand, op negen punten van de leider. De volgende meeting wordt op Francorchamps verreden, en ik ben vast van plan om er de Brabançonne te laten weerklinken.”

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 13 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons