van der Horst

Leegloop in Extreme E kampioenschap

Amanda Sorensen/RJ Anderson - GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing
Amanda Sorensen/RJ Anderson - GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing
Het Extreme E-kampioenschap begint eind deze maand aan zijn nieuwe seizoen en terwijl vele teams hun bezettingen al voorstelden, vallen er toch ook al een aantal vertrekkers te noteren. Na ABT Cupra heeft ook Chip Ganassi Racing letterlijk de stekker uit het programma getrokken. Maar ook Team X44 Vida Carbon en Carl Cox Motorsport verschijnen dit jaar niet aan de start. De voornaamste reden is de nakende overgang van elektrisch racen naar het gebruik van waterstof in 2025.
Het is een feit waar men niet om heen kan. De overgang van een elektrische krachtbron naar eentje op waterstof brengt heel wat vragen mee voor de teams en constructeurs. Daarom haakte ABT Cupra al af, gezien de VAG-groep niet actief is op het front van waterstof. Al laat het Duitse team de deur nog op een kier voor een terugkeer. Hetzelfde kan gezegd worden voor Chip Ganassi Racing, die een partnerschap had met GMC en Hummer.

Gevecht tussen X44 Vida Carbon Racing en Andretti Altawkilat Extreme E
Gevecht tussen X44 Vida Carbon Racing en Andretti Altawkilat Extreme E
Carl Cox Motorsport was sinds vorig jaar een nieuw team, maar gezien de nieuwe weg die het kampioenschap gaat nemen, hebben zij besloten zich voor dit seizoen terug te trekken. Wel met de belofte om volgend seizoen terug te keren. Dat zal niet het geval zijn voor Team X44, het team van Lewis Hamilton. Het team werd gemend door Carlin, maar gezien dit is overgenomen door Rodin Motorsport, ziet het er niet naar uit dat men het nog terugziet in Extreme E. Met deze vier teams die verdwijnen en SUN Minimeal dat erbij komt, zullen er maar zeven teams van de partij zijn in Saoedi-Arabië.

Foto's: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op vrijdag 9 februari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons