van der Horst

Leerrijke dag voor Amaury Cordeel op dag twee van de post-season test

Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Voor de tweede dag op rij kwamen de formule 2 piloten in actie op het circuit van Abu Dhabi voor een tweede testdag aldaar. Amaury Cordeel nam weer plaats in een bolide van Virtuosi Racing en reed in de eerste sessie waar de rondetijden nogmaals naar beneden gingen de zestiende chrono (1:36.869). In de namiddag werden er lange stints afgewerkt en was de chrono minder belangrijk. Cordeel tikte daar als twaalfde aan (1:39.002), maar hij legde niet minder dan 58 ronden af, meer dan de meeste van zijn tegenstanders. De snelste dagtijd ging naar de teamgenoot van Cordeel, Jack Doohan met een ronde in 1:35.990.
  • Qvick Motors
Jack Doohan - Virtuosi Racing
Jack Doohan - Virtuosi Racing
Al vlug in de eerste sessie gingen de rondetijden naar beneden totdat de rode vlag diende bovengehaald te worden nadat Victor Martins (ART GP) in bocht 16 in de vangrails ging en deze dienden hersteld te worden. Kort na de herstart van de sessie ging Doohan als eerste en enige onder de grens van 1:36 en realiseerde een tijd die niemand meer zou verbeteren die dag. Jehan Daruvala (MP Motorsport – 1:36.160) realiseerde de tweede chrono en hij en Enzo Fittipaldi (Carlin – 1:36.311) erd op de tabellen gevolgd door Ayumu Iwasa (DAMS – 1:36.165), Ralph Boschung (Campos Racing – 1:36.311). Juan Manuel Correa nam plaats in één van de wagens van Van Amersfoort Racing, maar kwam niet verder dan de twintigste tijd.

In de namiddag legden alle rijders lange stints af en werkten aan de afstelling van de wagen. Niemand probeerde echt om een snelle chrono neer te zetten. Frederic Vesti (Prema) was de snelste na de middag met een chrono van 1:36.462. Nog drie andere rijders gingen onder de 1:37, Ayumu Iwasa, Oliver Bearman (Prema) en Eric Leclerc (DAMS). Cordeel klokte een 1:39.002 goed voor de twaalfde tijd.

Foto's: Virtuosi Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op donderdag 24 november 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons