van der Horst

Leestip: Les 24 Heures de A à Z

Eric Faure en Benoît Deliège bij de voorstelling van 'Les 24 Heures de A à Z'
Eric Faure en Benoît Deliège bij de voorstelling van 'Les 24 Heures de A à Z'
Tijdens de testdagen voor de 24 Hours of Spa stelden journalist Eric Faure en illustrator Benoît Deliège met enige trots hun laatste naslagwerk voor. 'Les 24 Heures de A à Z' neemt je aan de hand van 26 thema's (voor iedere letter van het alfabet eentje) mee doorheen de geschiedenis van de Ardense etmaalrace.
Les 24 Heures de A à Z
Les 24 Heures de A à Z
Op zaterdag 19 juli 1924 om 16 uur gingen zevenentwintig auto's van start voor de eerste editie van de 24 uur van Francorchamps. Na een slopende wedstrijd in regen en mist zegevierden Springuel en Becquet in een Bignan 2.0l die 135 km/u kon halen op de lange rechte stukken van het 15 km lange parcours. Honderd jaar later zal de 76e editie van de etmaalrace op 29 en 30 juni bijna zeventig hypermoderne GT3's tegen elkaar uitspelen, in de handen van 's werelds grootste specialisten in deze categorie.

'Les 24 Heures de A à Z' blikt terug op de voorbije 100 jaar. Van de 'Beker van de Koning' tot de meest originele machines in actie, de prestaties van de vrouwelijke deelnemers, personages zonder wie de race niet had kunnen plaatsvinden, de heldendaden en mislukkingen, over de wonderen en tegenslagen die de vijfenzeventig edities hebben gekenmerkt, de records op en rond het circuit - kortom, de ontelbare facetten van een race die intussen wereldwijde bekendheid geniet.

'Les 24 Heures de A à Z' telt liefst 304 pagina's, meer dan 850 foto's en 20 illustraties van de hand van Benoît Deliège. Dit naslagwerk is verkrijgbaar in het Frans vanaf 31 mei in de betere boekhandel of online te bestellen via benoitdeliege.be. De prijs bedraagt 59 euro.
 
Foto's: Benoît Deliège & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op donderdag 23 mei 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons