van der Horst

Legend Boucles: Daffe-Jeanquart met een VW Golf in de kleuren van de Belgian VW Classics Club

Xavier Daffe/John Jeanquart - VW Golf 2 GTI 16v
Xavier Daffe/John Jeanquart - VW Golf 2 GTI 16v
De Legend Boucles® in Bastenaken op 20 en 21 februari luidt het seizoen 2016 in. Op de deelnemerslijst prijkt onder meer ook een VW Golf 2 GTI 16v in de kleuren van de Belgian VW Classics Club, Le Moniteur Automobile en Autogids. Dit pareltje zal bestuurd worden door Xavier Daffe en John Jeanquart.
Een afspraak die liefhebbers van de autosport in België absoluut niet mogen missen! De Legend Boucles, die voortaan in en rond Bastenaken gereden wordt, betekent in ons land traditioneel het begin van het sportieve seizoen – op nationaal niveau in elk geval. Zelfs al telt deze proef officieel voor geen enkel kampioenschap mee, toch trekt ze ieder jaar heel wat sterren en nemen tienduizenden toeschouwers massaal plaats langs het parcours of in het centrum van de proef.

Populaire autosport in de mooiste zin van het woord, klassieke wagens, een ongeëvenaarde sfeer... wat kan de Belgian VW Classics Club zich meer wensen voor een eerste officieel optreden?

Xavier Daffe/John Jeanquart - VW Golf
Xavier Daffe/John Jeanquart - VW Golf
"De Belgian VW Classics Club is een afdeling binnen de alom bekende Belgian VW Club", vertelt Jean-Claude Delatte, de coördinator van deze nieuwe club. "Ze werd deze winter opgericht en heeft tot doel om de liefhebbers van autosport en oude wagens, van Volkswagen uiteraard, bijeen te brengen. Wij stellen exclusieve en unieke activiteiten voor en bieden onze leden een hele reeks voordelen."


De Belgian VW Classics Club maakt dus van de Legend Boucles in Bastenaken gebruik om bekendheid te verwerven bij het grote publiek. In samenwerking met Le Moniteur Automobile en Autogids wordt immers een VW Golf 2 GTI 16v ingeschreven in de categorie Legend (gemiddelde snelheid 80 km/u) voor journalist Xavier Daffe, hoofdredacteur van beide magazines, en zijn compagnon John Jeanquart, verantwoordelijke voor marketing en communicatie.

"Deze VW Golf is eigenlijk eigendom van mijn broer, Jean-Michel", legt Xavier uit. "Het is de wagen waarmee hij deelneemt aan regionale proeven. Hij werd gebouwd in 1989 en is dus toegelaten in de categorie van de Historics. Je zou het een mini Groep A kunnen noemen... of een grote Groep N. Het is in elk geval een goed gebouwde wagen, eenvoudig te besturen en vooral betrouwbaar."

Xavier Daffe/John Jeanquart - VW Golf 2 GTI 16v
Xavier Daffe/John Jeanquart - VW Golf 2 GTI 16v
De bolide, die zoals gezegd de kleuren van Le Moniteur Automobile, Autogids en de Belgian VW Classics Club zal dragen, zal in elk geval niet onopgemerkt blijven. Zeker omdat zijn bemanning gekozen heeft voor een originele aanpak! "John Jeanquart en ik zullen afwisselend het stuur nemen in de Regularity Tests", verduidelijk Xavier Daffe "Ik zal dus voor het eerst ook als copiloot meerijden. Nu ja, John heeft eigenlijk nauwelijks meer ervaring dan ik op dat vlak. Hij heeft twee keer deelgenomen aan de Legend Boucles: één keer samen met mij in de passagierszetel, en één keer aan het stuur. Ikzelf ben sinds 2010 trouw aanwezig bij deze rally. Alleen vorig jaar kon ik wegens een blessure niet aan de start verschijnen. Ik verwacht dat het geen makkelijke rally wordt, te meer omdat hij over twee dagen gespreid wordt en er op zondag volledig over onverharde wegen gereden wordt. Maar ik hou echt van deze rally. De omkadering is echt buitengewoon, er heerst een ongeziene sfeer met de toeschouwers en het parcours is ronduit schitterend. Wij kijken er al naar uit om deel te nemen!"

U komt toch ook supporteren voor deze bijzonder sympathieke wagen en zijn bemanning? Afspraak op 20 en 21 februari in de streek rond Bastenaken!

Belgian VW Club
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons