van der Horst

Legend Boucles @ Bastogne 2017 officieel op gang geschoten in Francorchamps

Het werd een enorm succes, het initiatief van Pierre Delettre, tevens organisator van het Racing Festival dit weekend op het circuit van Spa-Francorchamps, om de deelnemers van de voorbije twee edities van de Legend Boucles @ Bastogne uit te nodigen op het asfalt van Francorchamps. Alles was gratis, inbegrepen een drink in het Club House van de RAC Spa, aan de legendarische Source.
De laatste deelnemers schreven zich ter plaatse in en alles bijeen waren er een veertigtal wagens aanwezig tussen 12u00 en 13u00. Zoals de traditie het wil, was er heel wat schoon volk met uiteraard diverse Porsche, onder meer 911, 924 en 944, maar ook een zeer mooie Alfa Romeo GTV6, waar we in de Legend Boucles een zekere Bruno Thiry in vonden, Volvo 142, Triumph Dolomite Sprint, Saab 99, zonder de Citroën 2CV te vergeten van de vaste waarden Maréchal-Beaujean, of een opvallende Citroën BX Sport! De Luxemburger Romuald Thirion deed het met een snelle Opel Ascona A, en ook andere kanshebbers op een top 10 in de ‘Legend’ waren naar Francorchamps afgezakt …
 
Jean-Pierre Van de Wauwer en Eric Marnette waren er met hun Lancia Beta Monte-Carlo, die eerder al de rally won en de auto blonk voor het Club House van de RAC Spa… “Ik vind het idee met een officiële aftrap echt goed”, vertelde ‘Vande’ net terug van de ‘Rally de Portugal Historico’, en hij zorgde ook voor de nodige ambiance tijdens de drink. “Onze Porsche 911 uit 1973 is niet helemaal klaar, dus hem meebrengen naar Francorchamps zat er niet in”, legde  Marc Timmers, een andere voormalige winnaar, uit. “Maar ik wilde er toch bij zijn en voilà hier zijn we dus.”
 
Pierre Delettre was uiteraard verheugd met het succes van zijn initiatief… “Ik ben uiterst tevreden, dat spreekt voor zich. Dit is een mooie opwarmer”, legde de organisator uit, samen met een goed deel van zijn medewerkers. “De deelnemers waarderen ons cadeau, want rijden ophet circuit van Francorchamps dat kan je niet iedere dag en zeker niet als het gratis is. Sommige deelnemers wilden zich al inschrijven voor de Legend Boucles @ Bastogne 2017… maar de inschrijvingen gaan pas open op 1 november, dus nog even geduld.”
 
De RAC Spa zal voor 1 november nog enkele nieuwigheden aankondigen, wat betreft het sportieve aspect, maar ook het parcours, want in februari zal er weer een schitterende regio aangedaan worden. Ook mogen we ons verwachten aan mooie namen op de deelnemerslijst. En het zal een topeditie worden, zowel in ‘Legend’ als ‘Classic’!
 
Kruis dus alvast de data vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 februari aan in uw agenda 2017. Bastogne en de streek rond de stad in de Ardennen zullen eens te meer de Legend Boucles, het grootste rallyfeest van België, op een gepast manier ontvangen.

Legend Boucles @ Bastogne PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op dinsdag 11 oktober 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons