van der Horst

Legend Boucles @ Bastogne 2022 van start gegaan

Het was eerder een rustige vrijdag, het soort kalmte voor de storm, voor de organisatoren en de deelnemers van de Legend Boucles @ Bastogne. We weten ondertussen dat het traditionele feestgedeelte in het stadscentrum, van de proef van de Royal Automobile Club de Spa, dit jaar niet op de agenda staat. Dat betekent echter niet dat het evenement niet ouderwets gezellig is en zal blijven. Zo kan het publiek op de overdekte markt van Bastogne naar hartenlust de oude wagens bewonderen.
“Uiteraard betreuren wij de afwezigheid van het podium op de Place McAuliffe in het centrum van Bastogne. We stellen echter vast dat de teams zich al snel thuis voelden op de nieuwe locatie, met name de overdekte markt”, vertelt Pierre Delettre, organisator. “Zo’n grote ruimte maakt dat iedereen rustig kan werken en dat is ook goed. Ik zou ook iedereen willen uitnodigen om op vrijdagavond de wagens te komen bewonderen en wie weet een praatje te slaan met de rijders, de navigators en de andere leden van de teams. Zo is iedereen meteen ondergedompeld in de sfeer van de Legend Boucles @ Bastogne 2022. Opgepast: ondanks de passage naar Code Geel voor ons land, wat betreft de gezondheidssituatie, blijft het Covid Safe Ticket heel het weekend van kracht.”
 
Deze donderdag en vrijdag waren goed voor de technische en administratieve controles van de 180 wagens die uiteindelijk de start van de wedstrijd zullen nemen. Ze passeerden allemaal aan de medewerkers van de RACB en dat in een fijne en zonnige sfeer. Om 13u30 exact, dook de Ford Escort MK1 met startnummer #9 op, een wagen die erg veel aandacht van de pers, Tv en toeschouwers kreeg. Een de reden is eenvoudig: de man achter het stuur van deze bolide is Renaud Verreydt en hij zal dit weekend zonder meer de publiekslieveling bij uitstek zijn.
 
Ik ben onder de indruk van het onthaal en de vele warme boodschappen die ik sinds het nieuws van mijn deelname heb ontvangen”, aldus de drievoudige winnaar van de… Boucles de Spa. “Het was echt niet makkelijk om de wagen hier te krijgen, onder meer op technisch en administratief vlak, maar we staan er en ik kijk erg naar de eerste proeven uit. Ik hoop dat ik de verwachtingen van de fans en het publiek kan inlossen.”
 
Om 9u26 gaan de deelnemers in ‘Legend’ van start in hun eerste RT1 en dat in de buurt van La Roche-en Ardenne en de ‘Classic’ zijn al op weg vanaf 9u00. Wij kunnen van start gaan! 

racspaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op vrijdag 4 maart 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons