van der Horst

Legend Boucles: Freddy Loix in ‘Demo’ met een Toyota Celica GT-Four ST165

Legend Boucles @ Bastogne
Legend Boucles @ Bastogne
Pierre Delettre, organisator van de Legend Boucles @ Bastogne, had het tijdens de persconferentie op een tiental dagen voor de start van het evenement al aangekondigd: de affiche van de editie 2019 was nog niet compleet. Die grote naam is er nu bijgekomen, in de figuur van Freddy Loix, met naast hem Marie Vanfleteren en dat in een Toyota Celica GT-Four ST165 in de catégorie ‘Demo’.
“We komen zo uit op 340 teams die een deelname hebben aangevraagd”, lacht Pierre Delettre. “De operatie ‘Loix’ is mogelijk geworden in samenwerking met MSmotor, de concessie van Toyota in Bastogne en Arlon. Freddy was vragende partij en dat maakt dat er nog een mooie naam aan de affiche van de Legend Boucles @ Bastogne 2019 kan toegevoegd worden. De wagen wordt ingezet door MY Vintage.”

De carrière van Freddy Loix is onlosmakelijk met Toyota verbonden en dat tijdens de seizoenen 1996, 1997 en 1998. Alvorens naar de Corolla WRC over te schakelen reed Fast Freddy ook met de Celica GT-Four, in de versie ST185 en ST205. Hij heeft nooit met de ST165 in competitie gereden, het model waarmee Carlos Sainz in 1990 wereldkampioen werd.
 
Er zijn overigens twee Toyota Celica GT-Four ST165 van de partij in ‘Demo’, de eerste is eigendom van Frédéric Rosati en wordt door Freddy Loix bestuurd en de tweede is van de Fransman Laurent Battut, een bekende naam in de wereld van de historische rally’s.

Persbericht Legend Boucles @ Bastogne  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons