van der Horst

Legend Boucles: John Wartique met 0-wagen

LLM Mecasport - Porsche 911 GT3
LLM Mecasport - Porsche 911 GT3
John Wartique komt aan de start van de Legend Boucles @ Bastogne, al zal hij niet strijden voor de knikkers... Initieel wilde onze landgenoot aan de start verschijnen met een Porsche 911, maar dat plan diende hij op te bergen waarna het idee ontsproot om samen met Arnaud Lardinois te starten met een Porsche 997 GT3 als nulwagen getooid in Porsche's 70e verjaardagstrui.
"Het eerste plan was om de wedstrijd te betwisten in de Legend-klasse, aan het stuur van een oude Porsche 911", vertelt Wartique. "De omstandigheden (Wartique werd onlangs vader van Lewis n.v.d.r.) hebben er echter voor gezorgd dat ik wat vertraging opliep. Gezien de budgettaire impact, wilde ik absoluut starten op een topwagen, welke ik helaas niet meer vond. Een telefoon naar Laurent Le Millin deed me snel de ontgoocheling om niet tegen de chrono te kunnen strijden vergeten, want dankzij LLM Mecasport zal ik kunnen plaatsnemen in een Porsche 997 GT3 als nulwagen. Ik ga me dus ten dienste stellen van de organisatie en zeker het talrijke publiek laten genieten van het geluid en de looks van deze wagen!"

De keuze voor de Porsche 997 GT3 komt echter niet onverwacht, zo blijkt. "Dit jaar wil ik het BK Rally betwisten aan het stuur van een Porsche 997 GT3 met als doel de R-GT titel.

Foto: John Wartique pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Historic Rally op vrijdag 11 januari 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons