van der Horst

Legend Boucles: Mooie affiche: "Geen kers op de taart, maar taart vol kersen"

Grégoire de Mévius - Porsche 911
Grégoire de Mévius - Porsche 911
De volgende editie van de Legend Boucles @ Bastogne staat gepland op 2, 3 en 4 februari 2018. Dat betekent dat we op minder dan twee maanden staan van de populaire rally in Oost-België en dus achtte de organisatie de tijd rijp om de affiche voor het evenement te onthullen. "Geen tekening ditmaal of een grote foto van een wagen, maar wel allemaal foto’s die bij ieder van ons goede herinneringen zullen oproepen." Verder meldt men nog dat men de kaap van 200 ingeschreven teams bijna gerond heeft.
Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  Opel Ascona
Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
"Het is én in België én dicht bij huis, inderdaad, vertrouwde een grote Franse rallyrijder ons vorig weekend nog toe, en het is fantastisch om een hele dag op onverhard te kunnen rijden in de wouden, allemaal op prachtige wegen, met 7 verschillende proeven. Het is niet langer de kers op de taart, het is een taart vol kersen…", aldus de organisatie. De affiche voor de eerstvolgende editie van de grootste historische rally van ons land treft u bij deze tekst aan.

Voor elk wat wils

Legend Boucles @ Bastogne 2018
Legend Boucles @ Bastogne 2018
Naast de Legend en de Classic-klassement is er nu ook de Challenger. Voor sommigen is de 'target time' bij de Legend te snel en onmogelijk om de snelste rijders van antwoord te dienen. Anderzijds zijn er ook rijders die het alternatief (Classic) met een gemiddelde van 60km/uur en met tussentijdse controles te traag vinden (of lees: te moeilijk om ideaal te benaderen). Hierdoor heeft de organisatie vanaf 2018 de Challenger in het leven geroepen. Een gemiddelde snelheid van 80km/uur en pas afklokken aan de meet en zonder tussentijdse controles. Hierbij moeten deze rijders zich geen zorgen maken indien ze sneller onderweg zijn en kunnen ze net voor de meet wachten en op een ideaal gemiddelde over de finish rijden. Eigelijk is deze nieuwe klasse identiek as de Legend in vroegere jaren. Ideaal voor piloten en wagens die enerzijds niet kunnen optornen tegen de grote kanonnen en anderzijds omdat ze niet kunnen optornen tegen de specialisten inzake regularity.     

Foto's: RAC Spa, Jacques Letihon & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op woensdag 6 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Legend Boucles à Bastogne.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons