van der Horst

Legend Boucles vijf jaar langer in Bastogne

Legend Boucles à Bastogne 2018
Legend Boucles à Bastogne 2018
De Legend Boucles @ Bastogne zijn het winterevenement bij uitstek in onze autosport, maar het team van de Royal Automobile Club de Spa, die de organisatie van het evenement garandeert, werkt er twaalf maanden per jaar aan. Getuige, dinsdag 10 april, tekenden Pierre Delettre en de gemeente Bertogne, een buurgemeente van Bastogne, een akkoord voor een nieuwe samenwerking en dat voor de duur van vijf jaar. De Legend Boucles @ Bastogne doen Bertogne dus op zijn minst tot de editie 2023 aan!
“Meerdere elementen maken dat wij een dergelijke samenwerking nastreven”, vertelt Christian Glaude, Burgemeester van Bertogne en een trouwe deelnemer aan de Legend Boucles - net als een hele familie trouwens! “Vooreerst is er het professionalisme van de organisatie. In onze landelijke gemeente, kijken wij niet enkel naar de veiligheid, maar ook naar het respect voor de natuur. Ieder jaar vormt de Legend Boucles @ Bastogne een belangrijk evenement dat echter voor zeer weinig hinder zorgt. Het is ook hartverwarmend om te zien dat sommige mensen, die normaal geen uitgesproken rallyfans zijn, naar de proeven komen om vooral de mensen uit de streek aan te moedigen. We moeten onderlijnen dat in februari, 17 deelnemers uit onze gemeente aan de start verschenen, wat ook aangeeft hoe populair het evenement in onze regio is. De komst van de wedstrijd is een perfect uithangbord voor onze gemeente en samen met Liège-Bastogne-Liège, is het een hoogtepunt in ons sportief en toeristisch jaar. Ook de lokale economie vaart er immers wel bij, met onder meer 400 overnachtingen in de diverse gîtes in onze gemeente, we zitten eigenlijk ‘vol’ die dagen. Normaal is het dan bovendien eerder kalm als we het van uit toeristisch oogpunt bekijken. Het is een buitenkans om die samenwerking dus met vijf jaar te verlengen.”

 Hetzelfde enthousiasme is er in de rangen van de organisatie van de Legend Boucles @ Bastogne…
 “We zijn uiteraard heel verheugd om de samenwerking te verlengen, omdat zowel Bertogne, als Bastogne, deel van de historiek van de rally uitmaken”, weet Pierre Delettre. “Al in 2014, tijdens onze eerste korte passage in de streek, stonden Bastogne en Bertogne op het menu in de toenmalige Legend Boucles de Spa. Deze overeenkomt betekent dat er minstens één proef per dag passeert in Bertogne. Gezien de ‘Eglantine’ een van de populaire passages in de wouden is en ‘Withimont-Cobru’ op zaterdag een vaste waarde is geworden, heb ik de overeenkomst met veel plezier ondertekent.”
 Enkele weken na de akkoorden die de Legend Boucles met de stad Bastogne aangingen, is dit akkoord voor een half decennium een nieuw bewijs van de verwevenheid tussen het evenement van Pierre Delettre en de provincie Luxemburg. De editie 2019 is dus al goed begonnen…

Legend Boucles press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op woensdag 11 april 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons