van der Horst

Legend Boucles: Wet van Murphy voor Dirk Van Rompuy – Jens Vanoverschelde

Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Er lijkt maar geen einde te komen aan de tegenslagen die Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde reeds te verwerken kregen tijdens de voorbije wedstrijden die ze samen betwistten met de Opels Ascona 400 en Ascona i2000 onder de vlag van VR Racing. Na strafpunten tijdens de Rallye Monte Carlo door een verkeersovertreding werden ze nu geveld door pech in de Legend Boucles @ Bastogne op een moment dat ze aan de leiding lagen in een startveld van 185 wagens in de categorie Classic.
  • Dreamdrive
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Een hond die over de weg loopt terwijl je voor de overwinning strijdt, tweemaal een lekke benzinetank, een falende remleiding, een snelheidsovertreding, een breuk aan de overbrenging. Het is maar een kleine greep uit de tegenslagen die het onfortuinlijke duo reeds kreeg te verwerken in een korte tijdspanne. De specialisten in regularity Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde vinden echter telkens de moed om door te gaan. Ook nu na het recent uitvallen tijdens de voorbije Legend Boucles @Bastogne.

Reeds van bij het begin van de rally was er een verhit duel tussen de Opel Ascona van Van Rompuy/Vanoverschelde en de Renault 5 Alpina van Piraux/Monard. Tot en met de zevende KP stond de Ascona van VR Racing aan de leiding en na een eerdere zege enkele jaren geleden in de Legend Boucles de Spa voor Dirk Van Rompuy was een tweede overwinning en een eerste voor Jens Vanoverschelde in de maak.

Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
Op de achtste KP van Mirwart moest echter tweemaal een lus worden afgewerkt en zat het duo gevangen achter een tragere wagen die hen niet liet passeren. Frustratie alom, waarna het duo naar de tweede plaats in het klassement werd verwezen op 3,2 seconden van de nieuwe leiders.


Piraux-Monard - Renault 5 Alpine
Piraux-Monard - Renault 5 Alpine
“Frustrerend, maar geen man overboord”, aldus Van Rompuy. "3,2 seconden is niet weinig in regularity, maar ik wist waar en wanneer we de Renault opnieuw konden bijbenen, maar zover is het echter niet gekomen. De cardan is uit de versnellingsbak getrokken en we hadden geen aandrijving meer. We hebben onze wagen mooi in de berm geplaatst en ons uit de voeten gemaakt omdat er nog dik 150 deelnemers moesten passeren. Toen we de wagen na de passage van de laatste deelnemer terug gingen gaan opzoeken om deze te takelen, bleek deze in de ravijn te zijn verdwenen. Bomen hebben zijn dolle rit gestopt, maar de schade is aanzienlijk. Het is ons voorlopig een raadsel wat er is gebeurd want de handrem stond nog op.”  Eric Piraux en Catherine Monard werden in hun Renault 5 Alpine niet meer bedreigd en wonnen uiteindelijk.

Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
“Het is opnieuw een zware opdoffer", gaan Jens Vanoverschelde en Dirk Van Rompuy verder. "Temeer omdat we weten dat we heel goed bezig zijn en we deze wedstrijd quasi zeker hadden kunnen winnen. Onze volgende wedstrijd is de Rally van Spa met de Ascona 400. Normaliter hadden we de regularity gereden, maar de zwaar gehavende Ascona zal nog niet klaar zijn. We komen aan de start met de 400 als voorbereiding op de sezoensrally waar we terug paraat tekenen bij de Historics.

Ondertussen gaan we supporteren voor Tom die het ganse seizoen met een BMW M3 E30 bij de Historics zal afwerken.  

Foto's: VR Racing, Sandro Delaere & Jacques Letihon



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons