van der Horst

Les Coupes de Mettet: BMW Clubsport Trophy: Opnieuw leidersplaats voor Pedro Bonnet na dubbele winst

Fred Bouvy - Pedro Bonnet
Fred Bouvy - Pedro Bonnet
Pedro Bonnet is er afgelopen weekend in Mettet geslaagd om, via twee zeges samen met Fred Bouvy, opnieuw alleen leider te worden in de zeer competitieve BMW Clubsport Trophy. Tijdens zijn eerste seizoen op circuit is de Limburgse zakenman niet weg te slaan uit de buurt van het podium. Ook tijdens de recent verreden 24 Hours of Zolder behaalde hij samen met zijn andere kompanen binnen het team van JJ Motorsport een onverhoopte podiumplaats in de Divisie Toerisme. Bonnet pakte in Mettet niet alleen de leiding, maar zet door deze dubbele zege meteen zijn titelambities kracht bij.
Bonnet-Bouvy - BMW 325i Clubsport
Bonnet-Bouvy - BMW 325i Clubsport
De vijfde en zesde wedstrijd voor de BMW Clubsport Trophy werd afgelopen weekend verreden in het kader van de Coupes de Mettet op het Waalse Micky Mouse circuit. Voor de eerste maal kon de BMW Clubsport Trophy alleen de piste op zonder zich iets te moeten aantrekken van de BGDC-wagens. Geen overdreven luxe op een dergelijk korte omloop.


Pedro Bonnet - BMW 325i Clubsport
Pedro Bonnet - BMW 325i Clubsport
Pedro Bonnet stond voor een moeilijke opdracht. Nadat hij als leider terugkwam uit Dijon, de poort van de Bourgogne, moest hij in Zandvoort de duimen leggen tegen ondermeer de BMW van Testdriver.be en verhuisde zodoende naar de tweede plaats in de tussenstand op drie punten van de nieuwe leiders. Gezien het feit dat 2013 voor de ex rallycrosser zijn maidenseizoen is op circuit en hij naast een nieuwe discipline, een nieuwe wagen ook nog geen meter reed op de omlopen van Spa, Dijon, Zandvoort, Mettet en Zolder, was een tweede plaats in het kampioenschap een uitstekende uitgangspositie.

In Mettet moest vaste kompaan Guido Werckx verstek laten en zodoende kon Pedro Bonnet beroep doen op de diensten van Fred Bouvy, in Mettet ook actief in de BE Trophy.    

Bouvy - Bonnet
Bouvy - Bonnet
Pedro Bonnet: “Samen rijden met Fred Bouvy vind ik fantastisch tijdens mijn eerste seizoen op circuit en dat gaf me een dubbel gevoel. Ik wist dat ik via Bouvy terug een ervaring rijker zou worden, maar anderzijds boezemde het me wat angst in omdat ik vreesde dat het verschil groot zou zijn. Tijdens de eerste wedstrijd pakte Fred de start en was ik in mijn snelste ronde 9/10 sec. langzamer dan mijn ploegmaat tijdens diens snelste ronde op een vettige piste. Nadien heb ik de beelden geanalyseerd en ik merkte dat Bouvy de bochten iets ruimer neemt en zodoende beter zijn snelheid opbouwt. Ook via de richtlijnen van Guino Kenis wist ik mijn snelheid op te bouwen tijdens de race op zondag. Met die wetenschap vertrok ik tijdens de tweede manche van het weekend en het werd de plezantste race van het seizoen. Ik kon in het spoor blijven van Guino Kenis, terwijl ik constant bestookt werd door de wagen van testdriver.be. Ditmaal zat ik amper 26/100 sec. boven de besttijd van Bouvy en we wonnen ook de tweede race. Ik ben uiteraard heel tevreden. Enerzijds pak ik de volle puntenpot en ik kom zodoende opnieuw aan de leiding in de tussenstand en anderzijds kon ik vrij goed in hetzelfde ritme rijden als Fred Bouvy. We waren zeer compatibel en hebben zodoende samen de twee races gewonnen”.

In de tussenstand van het kampioenschap wist Pedro Bonnet zijn achterstand van 3 punten om te buigen naar een voorsprong van 19 punten. Dat brengt hem met nog twee races te gaan in Spa (180 min) en Zolder (120 min) in een zetel richting de laatste rechte lijn.

Pedro Bonnet - BMW 325i Clubsport Trophy
Pedro Bonnet - BMW 325i Clubsport Trophy
“Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog niet”, gaat de zaakvoerder van Immobiliare Group verder. “Ook wij kunnen net als Testdriver.be in Mettet de pechvogel op bezoek krijgen tijdens een van de volgende wedstrijden. In theorie moeten we geen podia meer rijden en we kunnen ons nu volledig focussen op de titel, maar dat zit me niet in de genen. Ik wil wedstrijden winnen en zeker tijdens de volgende wedstrijd in Spa heb ik nog iets goed te maken. Als we deze race tot een goed einde kunnen brengen zullen we in Zolder dan weer wel de kat uit de boom kijken en onze race afstemmen op het kampioenschap. Maar zover zijn we nog lang niet en de strijd is zeker nog niet gestreden”.

Pedro Bonnet PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 18 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons