van der Horst

Letland in 2016 op kalender van World RX

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Vanaf volgend seizoen zal ook Letland zijn WK-manche hebben binnen het RallycrossRX. Het Bikernieki National Sport Base Circuit viert volgend jaar zijn 50ste verjaardag en zal een heuse metamorfose ondergaan om het WK Rallycross circus te ontvangen. Dit werd onlangs bekend gemaakt tijdens een persconferentie waarbij World RX Managing Director Martin Anayi werd geflankeerd door regerend wereldkampioen Petter Solberg en de plaatselijke vedette Reinis Nitiss.
Janis Baumanis - Reanult Twingo Super1600
Janis Baumanis - Reanult Twingo Super1600
Het financieel plaatje wordt mede ingekleurd door de plaatselijke overheid en het ‘ Road Traffic Safety Directorate of the Ministry of Transport’. Het circuit ligt op een steenworp van Riga dat de hoofdstad is van Letland en de grootste stad binnen de Baltische landen.

De omloop zelf zal 1295 meter tellen, waarvan 780 meter asfalt en 515 meter gravel. Er zullen drie jumps worden ingebouwd en de jokerlap zal zich pas situeren aan het einde van de ronde. Een beetje vergelijkbaar met Mettet waardoor de starts des te belangrijker zullen zijn.

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Letland is trouwens met enkele piloten één van de smaakmakers binnen het World Rallycross met Reinis Nitiss die met een Ford Fiësta Supercar van Olsbergs MSE momenteel vijfde staat in de tussenstand, terwijl zijn landgenoot Janis Baumanis met de Renault Twingo knap aan de leiding staat in het European Super 1600.

Momenteel telt het World RX reeds dertien manches. Of dit nu wordt opgetrokken naar veertien of er één of meerdere verdwijnen is momenteel nog niet bekend.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op donderdag 23 juli 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons