van der Horst

Letland: Nitiss en Baumanis favoriet voor eigen volk in European RX & Super1600

Reinis Nitiss - Ford Fiesta RX Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiesta RX Supercar
29 piloten zullen de start nemen tijdens de laatste manche van het European RX waarin de Letse thuisrijder Reinis Nitiss in zijn Ford Fiesta van Set Promotion quasi zeker is van de titel. 26 punten voorsprong heeft de Let op de Franse superster Cyril Raymond die de hete adem in zijn nek voelt van Anton Marklund in de strijd voor de vice titel. Hier is het verschil amper vier punten. In Super1600 staat de voorlaatste wedstrijd op het menu en hier is het verschil tussen de Let Baumanis, de Litouwer Baciuska en de Rus Nuriev respectievelijk amper twee en zes punten.
  • Powercars
European RX: Nitiss kan titel ruiken
Cyril Raymond - Peugeot 208 Supercar
Cyril Raymond - Peugeot 208 Supercar
Nitiss heeft voldoende aan vier punten om kampioen te worden en dan moet Raymond de volle puntenpot pakt via de pole na de kwalificaties en winst in de halve finale en finale. En een 13de plaats is voldoende voor het behalen van vier punten. Zodoende kan Nitiss zijn titel reeds vieren voor het starten van de halve finales. Maar uiteraard wil de thuisrijder zijn titel extra in de verf zetten met winst voor eigen publiek. En toch tippen we de Fransman Raymond en zijn Peugeot 208 als favoriet voor de zege en uiteraard de vice titel.

Super1600: Bloedstollende strijd in Super1600
Rokas Baciuska - Audi A1 Super1600
Rokas Baciuska - Audi A1 Super1600
In Super 1600 staat de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het menu. Hier gaat alle aandacht uit naar de Letse Thuisrijder Artis Baumanis en diens belangrijkste opponent, de Litouwer Rokas Baciuska. Beiden maakten tijdens het seizoen de stap van Skoda Fabia richting Audi A1 en zijn gescheiden door amper twee punten.Aydar Nuriev: Skoda Fabia Super1600
Aydar Nuriev: Skoda Fabia Super1600
De twee kemphanen toeven reeds een gans seizoen in elkaars buurt, maar tijdens de laatste twee wedstrijden is daar ook de Russische Skodarijder Aydar Nuriev bij gekomen die wist te winnen in Frankrijk. Hij volgt op respectievelijk zes en vier punten van het leidende duo terwijl we ook de Hongaar Gergely Marton niet uit het oog mogen verliezen die vierde staat op 20 punten met zijn Skoda Fabia. Er zijn immers nog 60 punten te verdelen.

Foto's: Johnny Loix

 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op donderdag 13 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Latvia.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons