van der Horst

Letland: Pakt Kristoffersson en Volkswagen achtste zege van het seizoen?

Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
Johan Kristoffersson trekt komend weekend met een voorsprong van 59 punten richting Letland voor de negende manche van het WK RallysrossRX. De negende van twaalf wedstrijden waarin nog maximum 120 punten te rapen vallen. De Zweedse regerende wereldkampioen kan in Letland de concurrentie, voor zover het nog niet het geval is, een definitieve vernedering toebrengen met een achtste zege van het seizoen.
Bakkerud versus Ekström - Audi S1 RX Supercar
Bakkerud versus Ekström - Audi S1 RX Supercar
Mathematisch kan hij de titel nog niet pakken, maar niemand die er nog aan twijfelt dat de Zweed zichzelf zal opvolgen als wereldkampioen met de VW Polo. De rest van de zes rijders die officieel door Volkswagen, Audi of Peugeot worden ondersteund, strijden voor de overige ereplaatsen met de Audi van Andréas Bakkerud op een voorlopige tweede plaats voor Solberg, Hansen, Ekström en Loeb die in zijn eigenste Frankrijk van de tweede naar de zesde plaats verhuisde. Met een verschil van slechts 14 punten tussen de tweede en de zesde plaats is het laatste woord nog niet gezegd inzake de strijd voor de overige podiumplaatsen in de verdere afwikkeling van het kampioenschap.

Doran versus Kristoffersson
Doran versus Kristoffersson
Wie er in Riga ook opnieuw zal bij zijn is de Brit Liam Doran die in Frankrijk als vervanger van Grosset-Janin indruk maakte na een lange gedwongen afwezigheid. De Britse kamikaze haalde net niet de finale door een klapband op de Renault Mégane van GC Kompetition.Reguliere rijders aangevuld met enkele vedetten
Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Timo Scheider - Seat Ibiza RX
20 wagens zullen aan de aftrap verschijnen met naast de reguliere rijders nog Nico Müller die de troepen van EKS komt versterken in een Audi S1. Ook Toomas Heikkinen zal na Lohéac opnieuw aan de start komen met een Ford Fiesta van MJP en zal team vormen met Alex Wurz. Ook Timo Scheider zal van de partij zijn met een Seat Ibiza van ALL-INKL.COM Muennich Motorsport.

Het is uiteraard ook uitkijken naar wat thuisrijder Janis Baumanis kan bewijzen voor eigen volk. De Let wist dit seizoen nog maar een keer door te stoten richting finale met een zesde plaats in Canada als beste resultaat in de Ford Fiesta van Team Stard.

Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 13 september 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons