van der Horst

Level Racing start seizoen aan andere zijde van de aardbol

Het team van Olivier Muytjens, Level Racing, start het nieuwe seizoen met een deelname aan de 12 uren van Bathurst, die op 9 en 10 februari plaatsvinden op het beroemde Australische circuit. Het team zet er een Porsche 997 Cup in en het is nu al zeker dat de eerste deelname van een Belgisch team aan de Australische klassieker niet onopgemerkt zal blijven. Voor de gelegenheid is de wagen immers getooid in een uniek witblauw kleurenschema gepaard gaande met de leuze “We are legend” en dit alles onder het moto “De Galliërs naar Australië”.
  • LTF
Level Racing mag in België al rekenen op enige bekendheid dankzij deelnames aan de BRCC en Belcar kampioenschappen en vooral dan aan zijn aanwezigheid bij de twee laatste edities van de 24 uren van Spa. Het was trouwens tijdens de laatste editie van de etmaalrace dat het idee groeide om deel te nemen aan de Australische 12 uren race. Twee maand later waren Olivier Muyjtens, Brody, Philippe Richard en Kurt Dujardin ingeschreven op de Porsche en realiseerden ze zich dat er maar vijf teams ingeschreven waren die van buiten het Oceanische continent kwamen. Om hun Belgische oorsprong in de verf te zetten besloot het team dan maar het team een typisch tintje van bij ons te geven. Zich baserend op de uiterst populaire strips van Asterix en Obelix doopte het team zich om tot de bende van de onweerstaanbare Galliërs en de rijders gaan tijdelijk door het leven als Kurtis, Olix, Brodix en Philipporix. Ook de wagen kreeg een aangepaste aankleding en werd in het blauw-wit gespoten als referentie naar de gestreepte broek van Obelix, terwijl de vleugels van de helm van Asterix de flanken van de Porsche tooien.
 
De Belgische Porsche met het nummer 8 staat ingeschreven in categorie B, een klasse die voor het merendeel bestaat uit Porsche Cup’s maar ook een Lamborghini en een Audi R8 telt. De favorieten voor de overwinning vindt men in categorie A en daarbij denkt men vooral aan de Audi R8 LMS ultra van Phoenix Racing en van United Autosports. Maar er moet zeker rekening gehouden worden met de lokale Audi’s en Ferrari 458’s, tenzij de Corvette of de Mosler voor de verrassing zorgen. Veertig wagens hebben zich ingeschreven in de acht verschillende klasses.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 22 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Bathurst.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons